fabian-cancellara-rohan-dennis-turul-elvetiei-2019Dacă până anul trecut din România puteai vedea Turul Elveției doar în Internet, căutând transmisii ilegale, de anul acesta se poate vedea legal, în Eurosport player, comentariul fiind în engleză. Se pare că „Manolo” Terzian nu a aflat (în foto Fabian Cancellara îi dă tricoul de lider lui Rohan Dennis)…

Abonamentul acum e la reducere, 24,99 €/an, respectiv 4,99 €/lună. Prețul anual întreg e 29,99 €. Ieftin, ținând cont că sunt și înregistrări și că sunt competiții care se dau doar online. Nasol este că de când a fost preluat de briți nu se mai poate alege calitatea transmisiei nici în Windows, aceasta autoreglându-se în funcție de lățimea de bandă a receptorului. Este adevărat, mai ales cursele cicliste sunt și fără comentariu, iar atunci când este, este în engleză. Mă refer la cele care se dau în România doar în player. Săptămâna trecută, de pildă, tot la adresa eurosportplayer.ro puteați vedea cum a câștigat Remco Evenepoel Turul Belgiei, comentariul fiind în engleză.

A! Playerul poate fi folosit și dacă vă aflați în altă țară din UE, dar veți vedea programul din țara respectivă. De pildă, în Irlanda nu-i veți auzi comentând Turul Franței pe „Manolo” și Andrei „Jean” Comșa, nici pe Alexandru Ciocan, ci pe John James „Sean” Kelly, care nu dă nici rețete, nici informații despre zonele prin care se trece, nici nu discută despre dopaj.

Din păcate, nici în Horizon, playerul UPC (care este gratis și doar pentru abonații rețelei) nu-i veți putea auzi pe cei 3 comentatori români fiindcă vă veți conecta online la rețeaua UPC din țara UE în care vă aflați (dacă UPC are rețea TV acolo; playerul poate fi utilizat din orice rețea Internet, nu doar din UPC) și veți vedea programele care se difuzează acolo. Spre deosebire de playerul Eurosport, calitatea transmisiei poate fi reglată low, medium sau high în Android. În Windows nu se poate regla. Nu știu dacă din străinătate se pot urmări în cele două playere programele din România prin VPN. 

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran eurosportplayer.ro