celelalte-cuvinte-electric-live-22-noiembrie-2019-quanticProbabil supărat pe mine fiindcă n-am doborât de entuziasm recordul mondial la săritura cu prăjina… fără prăjină după concertul acustic al Cuvintelor la Quantic Pub, Călin Pop s-o fi gândit să mă „curenteze” cu un dublu CD „Electric Live” și un concert de lansare bonus, tot la Quantic Pub, în București. Se pare că acest club este pentru formația orădeană echivalentul bucureștean al Casei de cultură a studenților din Timișoara, ținând cont că este pentru a 3-a oară în acest an când concertează acolo. În Timișoara cânta maxim de două ori pe an la CCS, instituția sub egida căreia concerta formația, plus tradiționalul recital de la Tim Rock Festival. Apropo de acea perioadă, în mod sigur acest album n-ar fi apărut, din două motive: 1. Cine, în afară de Phoenix, a mai scos dublu LP pe vremea lui Pingelică?! (Cenaclul Flacăra nu se pune că a fost triplu LP!) 2. Ce vor să zică tovarășii roackări cu „Electric”? Fac vreo aluzie la economia de energie electrică? Cum a zis Marcel Breazu în epocă: Dă-i omului un întrerupător și vezi ce face cu el: închide lumina!

Dar, să revenim la concret. În 22 noiembrie, de la ora 20:00, Celelalte Cuvinte va lansa acest dublu CD care conține înregistrări din concertul aniversar de 30 de ani susținut în 2011, la Sala Palatului, adică vreo două ore urechile vă vor fi gâdilate într-un mod plăcut. Cam tot atât va ține și concertul de la Quantic pentru că vor fi cântate aproape toate piesele de pe cele două CD. Cei care vor fi la concert vor avea parte și de un bonus: varianta „upgrade”, ca să-l citez pe Călin Pop (extinsă pentru cei ce s-au născut pe vremea discurilor vinyl – cum se scria în comunism), a Oglinzii, care va avea 23 de minute!

Biletul la concert costă 45 de lei și poate fi cumpărat din diverse surse: www.iabilet.ro, ambilet.ro, Flanco, Diverta, Cărturești, metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet și la terminalele Selfpay. Online se pot cumpăra cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pot fi achitate și prin facturi Vodafone, Orange sau ramburs prin Fan Courier. Atenție, însă, doar primele 100 de bilete sunt la acest preț! După epuizarea lor prețul va fi 60 de lei până în 21 noiembrie, inclusiv, iar în ziua concertului biletul va costa 70 de lei.

Nu știu voi, dar eu, clar n-o să merg numai ca să ascult muzică bună și să beau o bere (cum acolo nu se găsește Ursus…), ci și să mă aleg cu-n CD și un tricou. Cât costă? No, aici avem nu o problemă, ci o culegere de probleme! Deocamdată nici Călin Pop nu știe cât va costa dublul CD. Ținând cont că e dublu, presupun că va fi pe la vreo 60 de lei, dar, după cum se știe din filmul G.I. Jane: „Presupunerea e mama greșelii!”… Nu vă osteniți să căutați la Universal Music Romania, casa de discuri care îl editează, că n-o să găsiți nimic nici despre disc, nici despre Celelalte Cuvine. Despre tricouri, tot ce știu este că se intenționează să fie un model cu mânecă scurtă, dar, de asemenea, n-am aflat nimic despre preț.

Florin Silea