Anul trecut, la Openul SUA, Serena Williams și Novak Djokovici au fost „mai egali” decât restul participanților, aprobându-li-se să stea altundeva decât ceilalți sportivi, care au fost comasați într-un hotel din aeroport.

În Australia, după cum am scris, autoritățile chiar luptă cu coronavirusul, nu doar se fac, cum se întâmplă în majoritatea țărilor, iar acolo carantina e carantină și regulile sunt cam pentru toți, inclusiv pentru mama lui Ștefan cel Mare!

Nole n-o fi citit sau a avut probleme cu traducerea, destul că a călcat în străchini! Ce credeți c-a făcut? A încercat… oceanul cu degetul și i-a trimis o scrisoare lui Craig Tiley, președintele Tennis Australia (federația de resort) și director al Openului Australiei, în care, nici mai mult, nici mai puțin, îi solicita sud-africanului să mai taie din perioada de carantină și să-i mute pe jucători în case cu terenuri de tenis! Când oamenii citavi la minte l-au bruftuluit, tot el s-a dat lovit, că cică n-a vrut decât să facă bine și că a fost catalogat greșit ca fiind „egoist, dificil și nerecunoscător”. Ba nu, exact ăsta e sârbul! A crezut că dacă proștii de americani s-au ploconit la picioarele lui și-ale Serenei, or s-o facă și australienii. Ei, uite că nu!

Ce nu știa prostul, că nu organizatorii turneului stabilesc regulile de carantinare după bunul plac, ci acestea au fost negociate luni de zile cu Guvernul Australiei, guvernele statale și autoritățile medicale.

Florin Silea