Sâmbătă, 27 martie 2021 s-a doborât de mai multe ori vechiul record de viteză în MotoGP, în cadrul antrenamentelor și calificărilor MP al Qatarului.

Toate performanțele au fost realizate pe motociclete Ducati, care deține acum primele 10 locuri în clasamentul vitezei, iar noul recordman este francezul Joan Zarco, de la echipa Pramac Racing, care a atins viteza de 362,4 km/h în al 4-lea antrenament liber. El l-a detronat pe italianul Andrea Dovizioso, care era la echipa de uzină Mission Winnow Ducati în 2019, când a atins 356,7 km/h în al 3-lea antrenament liber la MP al Italiei. Până acum italianul avea primele 3 viteze de top.

Tot azi au mai doborât recordul lui Dovi alți doi piloți: spaniolul Jorge Martin, colegul de echipă al lui Zarco, 358,8 km/h în prima sesiune de calicalificare, și australianul Jack Miller, de la echipa de uzină Ducati Lenovo, care a reușit 357,6 km/h în a doua sesiune de calificare.

Pe locul 7 e tot Miller, pe 8 e Martin, pe 9 e Zarco (toți cu performanțe înregistrate sâmbătă), iar pe 10 e Danilo Petrucci, care a atins 355,8 km/h în 2018, în MP al Italiei, când era la Pramac Racing.

Florin Silea