Înainte ca SUA să decidă dacă boicotează sau nu JO 2022 de la Beijing, autoritățile chineze au decis că nu va fi permis accesul spectatorilor străini, indiferent dacă sunt vaccinați cu una, două, nouă doze sau deloc. Și sportivi se vor „bucura” de diverse restricții.

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat miercuri, 29 septembrie 2021 că nu vor fi permiși spectatori străini la ediția de iarnă a JO 2022 de la Beijing. Cum în comunism toți sunt egali, nu va fi făcută excepție nici pentru cei vaccinați, indiferent câte doze au luat.

Deocamdată nu au fost stabilite toate măsurile de restricție, dar s-a anunțat că sportivii vaccinați – fără a se preciza în ce condiții un sportiv este considerat vaccinat – vor fi scutiți de carantina de 21 de zile, iar cazurile celor care au scutire de la medic de a se vaccina vor fi analizate individual.

Toți participanții vor intra în mediu strict izolat, care include bazele sportive, spațiile de cazare, serviciile de catering, ceremoniile de deschidere și de închidere. Cum știm că, spre deosebire de naziști, care sunt specialiști ai segregării pe diverse criterii (inclusiv cel al vaccinarii), comuniștii sunt adepții incluziunii și egalității, această politică se va aplica și la JO, astfel că, indiferent dacă este vaccinat sau nu, fiecare participant (inclusiv cei din China) va fi testat zilnic pentru depistarea infectării cu COVID-19.

Setul complet de reguli se așteaptă să fie anunțat de către organizatori în luna octombrie a.c.

Deși politicieni republicani și organizații neguvernamentale de apărare a drepturilor omului au cerut în repetate rânduri Casei Albe ca SUA să boicoteze JO 2022 din cauza încălcărilor drepturilor omului din China și a „genocidului” (cum îl cataloghează aceștia) împotriva populației uyghur, deocamdată nu a fost luată nici o decizie, iar ținând cont de cine e președinte, puțin probabil să se ia o asemenea decizie.

Florin Silea