joe-bidden-jill-biden-alejandro-mayorkasAlejandro Mayorkas (61 de ani), secretarul Departamentul Securității Interne a SUA (echivalentul ministrului de interne din alte țări), a fost descoperit infectat cu COVID-19 marți, în momentul în care a fost testat în vederea efectuării unei călătorii.

Potrivit purtătoarei de cuvânt Maria (Catron) Espinosa, Mayorkas este vaccinat și are simptome medii, este în izolare și va lucra de acasă, urmând indicațiile medicale. Totodată se defășoară și acțiunea de stabilire a persoanelor cu care a fost în contact recent.

În urmă cu câteva zile, în 16 octombrie, el a fost la o întrunire omagială în aer liber, iar într-o fotografie poate fi văzut într-un grup de persoane care stau în linie, fiind lângă soția președintelui Joe Biden, acesta fiind la circa 1,5 m de Mayorkas. Nimeni nu purta mască de protecție. Totuși, Casa Albă a informat că nimeni nu a fost considerat contact apropiat, ținând cont că evenimentul a fost cu mai mult de 48 de ore înainte de a fi depistat pozitiv.

La doar o zi după această întâmplare nefericită, care dovedește încă o dată că serurile anticoronavirus nu sunt de încredere, președintele României își asigura poporul că: „Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Și vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura, repet, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume. […]”

Ce să se-ntâmple în lume? Cei cu două doze se infectează cu COVID-19. Ce se-ntâmplă în România? Cei cu 3 doze se infectează cu COVID-19!

Florin Silea

sursă foto: foxnews.com/DHS Photo/Benjamin Applebaum