Victorie facilă – judecând după scor și după durată, fiindcă meciul n-a fost televizat – a Monicăi Niculescu împotriva Yaninei Wickmayer: 6-1 6-2, în 58:44.

Deocamdată n-am găsit nici o informație privind retragerea Soranei Cîrstea, iar ea n-a răspuns mesajului pe care un fan nedumerit i l-a lăsat în contul Facebook. Nici cei de la Eurosport nu știau, și ei dând-o ca adversară a belgienei.

Nevăzând meciul, pot doar să remarc faptul că Monica a avut 3 ași și o dublă greșeală, în timp ce adversara a avut invers: 3 duble greșeli și 1 as. De asemenea, remarcabil este că procentajul primului serviciu câștigător a fost 72% pentru româncă.

Până acum Wickmayer o conducea pe Niculescu cu 3-1, însă precedentul meci, din 2013, tot pe hard, la Monterey, a fost câștigat de Monica: 6-4 3-6 6-1 (A! Îmi aduc aminte că mexicanii au îndrăgit-o pe Monica, ea făcând meciuri bune!), deși belgiana era cap de serie nr. 6. Atunci Monica a fost învinsă în semifinale de Anastasia Pavlyuchenkova, cap de serie nr. 5, cu 3-6 6-2 6-4, după 2:09. [S.F.D.]