eduard-michael-grosu-cm-ciclism-florenta-2013Eurosport și firma fiului lui Sepp Blatter (președintele FIFA) n-au ajuns la un acord pentru transmiterea și în Europa a CM de Ciclism 2013, ci numai pentru zona Asia-Pacific. Dar dacă aveți conexiune la Internet nu trebuie să vă faceți probleme deoarece puteți urmări transmisiile online de la Florența relizate de Uniunea Ciclistă Internațională.

Pentru aceasta nu trebuie decât să accesați siteul www.uci.ch și să dați clic pe butonul play al playerului din pagină. Acesta va fi activ în momentul în care este o transmisie în direct. Programul transmisiilor este publicat aici, în format PDF. Programul transmisiilor UCI este la sfârșitul paginii.

Dacă vreți să vedeți nu doar transmisiile live, ci și înregistrări trebuie să mergeți la canalul UCI de la You Tube și imediat sub player este secțiunea Road racing, unde, derulând la dreapta găsiți diverse înregistrări și transmisiile live, inclusiv înregistrarea contratimpului individual under 23, la care au luat parte și doi rutieri români. Trebuie să derulați, însă, vreo 10 minute din înregistrare ca să ajungeți la cursa propriu-zisă.

Cei doi români au venit unul după altul în clasament: Eduard Michael Grosu (în foto, la startul cursei) a ocupat locul 63 (timpul realizat 56:54.67, întârzierea față de primul clasat 7:04:70, viteza medie 45,818 km/h), iar Zoltan Șipoș a ocupat locul 64 (56:57.09, 7:07:12, 45,786 km/h). În total trebuia să fie 75 de concurenți, însă unul nu a luat startul. Câștigător a fost australianul Damien Howson, la 57:11 față de francezul Yoann Paillot și la 1:10:13 în fața danezului Lasse Norman Hansen. Australianul a fost singurul care a avut viteza medie de peste 52 km/h, aproape cu 1 km/h mai rapid decât francezul.

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran