celelalte-cuvinte-hard-rock-cafe-15-12-2013Formația Celelalte Cuvinte și-a obișnuit fanii ca în preajma aniversării înființării să le ofere unul sau mai multe concerte. Anul acesta vor oferi două, unul la Pitești, în Cafe Live, de la ora 21:00, chiar în 13 decembrie, ziua în care se împlinesc 32 de ani de la primul concert susținut la Casa de cultură a studenților din Timișoara (motiv pentru care 13 decembrie este considerată ziua de „naștere”), iar cel de-al doilea va fi la Hard Rock Cafe, în București, în 15 decembrie.

Chiar dacă spectacolul din București va fi la concurență cu meciuri de fotbal, biletele VIP au fost epuizate, acum mai putând fi cumpărate doar bilete cu 50 de lei, care asigură loc la masă. Pentru a le comanda de-acasă nu trebuie decât să dați clic aici. De asemenea, mai puteți cumpăra bilete de la metalhead.ro și de la Hard Rock Cafe.

De la impresara Sonia Lodi am aflat că la acest concert-eveniment Trup şi suflet, prezentat de Metalhead.ro și Gala, „trupa orădeană va susţine un concert în două reprize: prima va fi dedicată pieselor acustice, iar cea de-a doua va readuce Celelalte Cuvinte în forţă, cu hiturile rock care i-au consacrat” și că «se vor auzi: „Scrisori iubite”, „Cina dragonului”, „Între vise”, „Stem”, „Stele”, „Cel din răsărit”, „Despărțire”, „Comoara”, „Dacă vrei”, „Iarbă prin păr”, unele „răstălmăcite” de cei patru muzicieni legendari în varianta acustică, altele în varianta originală.»

De la solistul formației, Călin Pop, știu că e răcit, dar se tratează și farmacista i-a spus că are timp să se vindece până la concerte. A, nu, nu mă sunase ca să-mi spună că e răcit, ci era îngrijorat fiindcă îmi trimisese „Cântec de iarnă” și nu primise nici o reacție critică din partea mea. Normal, fiindcă nu verificasem căsuța de e-mail respectivă ca să descarc și să ascult piesa. Acum am ascultat-o, așa că pot să zic că e mișto. Acustică, chitara sună cristalin, de ascultat cu iubita. Desigur, și cu soția, dar numai dacă e și iubită. Amanta iese din discuție! „No way, Jose!” Asta zic eu. Redactorul-șef Liana zice că „e faină”. Așa că, acum, cu toată părerea de rău, n-avem ce vină să-i găsim. Bine, na, că tot se apropie și aniversarea lui Călin (19 decembrie), ca să nu-l dezamăgim și să nu creadă cumva că ne-am supărat pe el și nu-i mai suntem prieteni, ne-am strofocat să găsim ceva pete în soare: cu vocea din anii ‘80 ar fi fost pefectă, așa, însă, e doar foarte excelentă! Și dacă  tot ne-am pornit, să mai menționez că pasajul de chitară de la început amintește de un alt maestru al chitarei acustice (și fost coleg de studenție al lui Călin și al meu), Adrian Dinu. Atenție, am zis „amintește”, nu copiază. „I-am zis” – nu „într-un amurg de vară”, ca să citez dintr-un cântec Celelalte Cuvinte, ci în plină iarnă, pe la amiază – și lui Călin, care mi-a răspuns că nu mai știe demult piesele lui Adi Dinu, prin urmare orice asemănare de sound este pur întâmplătoare, dar că oricum comparația îl „onorează fiindcă Adi Dinu este un chitarist foarte bun”. În ceea ce privește vocea, intenționat caută ca la piesele lui solo să nu semene cu cea de la formație, „deși, lumea face comparații”.

Nu știu dacă este prin Internet Cântec de iarnă (tot de la compozitor am aflat că piesa este concepută de vreo 2 – 3 ani, însă abia acum a finalizat-o, îmboldit și de chitaristul de jazz Marius Pop, fiul lui), dar dacă o găsiți sunt sigur că vă va încânta.

No, nu vă mai rețin ca să nu ziceți că din cauza mea n-ați mai prins bilete la concertele aniversare!

Florin Silea