chloe-dygert-owen-flavia-oliveira-edwige-pitel„Oi, oi!” a exclamat comentatorul Brad Sohner (ajutat la comentariu de fosta ciclistă Meredith Miller) când Chloé Dygert-Owen (în centrul fotografiei) a atacat decisiv cu circa 3 km înainte de sosire pentru a câștiga și cea de-a 4 etapă a Colorado Classic  (Turul Colorado Feminin), aceasta după ce plecase în evadare cu circa 11 km înainte de sosire, însoțită de Janelle Cole.

Am întrebat și în comunitatea Facebook a Eurosport România, dar nimeni nu mi-a putut răspunde dacă a mai fost un ciclist sau ciclistă care la o competiție pe etape să câștige: tricoul tinerilor, al cățărătorilor, al sprinterilor, clasamnetul general și toate etapele (4 în cazul lui Dygert-Owen)! I-au scăpat doar Tricourile Most Badass („caftangioaica” competiției, adică sportiva cea mai agresivă – Flavia Oliveira – în stânga) și Most Inspirational (ciclista-exemplară, în dreapta, Dr. inf. Edwige Pitel, cea mai vârstincă, 52 de ani, locul 9 în clasamentul general!). Din păcate, soțul ei, Logan Owen, nu a fost de față la acest triumf, el participând la Turul Spaniei.

Cel mai simpatic moment a fost când a întrebat-o pe managera Nicola Cranmer ce să facă  (dacă să atace sau nu?), iar aceasta i-a răspuns: Ce vrei tu! Iar Chloé a atacat.

Ce mi-a mai plăcut la Dygert-Owen și colegele ei de la Sho-Air Twenty20 este că au shorturi, nu izmene ca restul ciclistelor și cicliștilor. Și un fapt de care n-am mai auzit până acum: în timpul etapelor se puteau face donații prin SMS pentru premiile de la sprinturile intermediare, în ultima etapă strângându-se peste 18000 de dolari!

De remarcat și o situație mai puțin întâlnită în sport: la această competiție au fost câteva sportive cu doctorat în diverse domenii! Dygert nu are deocamdată un astfel de titlu, fiind studentă.

Dacă nu ați văzut competiția, găsiți înregistrările în siteul competiției, în secțiunea video, și în aplicațiile competiției (pentru Android și iOS), tot în secțiunea video.

Florin Silea

sursă foto: captură ecran coloradoclassic.com