afis-licart1 După 6 luni, 1712 concurenţi şi 9310 creaţii înscrise la secţiunile poezie şi fotografie şi 16 spectacole în competiţie la teatru, Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni – LicArt şi-a desemnat nominalizaţii. Cel mai mare concurs pentru liceenii români, ajuns la a IX-a ediţie, se bucură şi în acest an de prezenţa în juriile sale a unor personalităţi ale vieţii culturale romaneşti.

Astfel, Juriul format din poeţii Răzvan Tupa şi Gelu Vlasin şi criticul Alexandru Cistelecan au ales poeziile care se vor „lupta” pentru câştigarea celor 3 premii. Toate fotografiile nominalizate vor fi tipărite într-un volum care va fi lansat la Finală. Ele pot fi citite la adresa www.licart.ro.

La rândul său, Juriul format din fotografii Dinu Lazăr, Bogdan Panait şi Vlad Eftenie a stabilit care sunt cele mai bune fotografii înscrise în acest an la LicArt. Şi ele pot fi admirate pe situl nostru şi în expoziţia care va fi vernisată cu ocazia Finalei.

În finală s-au mai calificat şi 3 trupe de teatru:
* Trupa Fără Nume, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, Bucureşti – cu spectacolul „Imobilul” de Jean Genet
* Trupa „Alexandru Giugaru”, Col. Naţ. „Cuza Vodă”, Huşi – cu spectacolul „Doctor fără voie” de Moliere
* Trupă AŞ, Col. Naţ. „Gheorghe Lazăr”, Bucureşti – cu spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare

Toţi nominalizaţii vor participa în 22 şi 23 mai la Marea Finală, care se va desfăşura la Bucureşti, la Centrul Cultural pentru UNESCO, „Nicolae Bălcescu”. În cadrul acelui eveniment cultural complex vom afla şi câştigătorii ediţiei din acest an a LicArt. Vă vom ţine la curent!

LicArt este organizat de Clubul Nouă ne pasă!, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Radu Herjeu,
director LicArt