Un număr de aproximativ 100 de proiecte de legi şi iniţiative legislative trebuie dezbătute şi votate în plenul Senatului până pe 6 mai 2010, dată la care acestea sunt supuse riscului de a intra în procedură de aprobare tacită, a anunţat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei Biroul permanent al Senatului de astăzi, 20 aprilie.

Drept urmare, în plenul Senatului vor fi dezbătute mâine, 21 aprilie, aproape 30 de proiecte de legi şi iniţiative legislative, iar dezbaterile asupra proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice vor fi întrerupte până pe 26 aprilie, când se vor relua, astfel încât până miercurea viitoare să se şi exprime votul asupra acestuia. Biroul permanent a luat în discuţie şi a repartizat comisiilor de specialitate aproximativ 40 de proiecte de lege şi iniţiative legislative depuse recent la Senat şi a stabilit termene pentru prezentarea avizelor şi rapoartelor.

Chestorul Senatului a spus că membrii Biroului permanent au luat cunoştinţă despre sinteza activităţii Senatului de la începutul sesiunii legislative şi până în prezent, au aprobat proiectele de memorandumuri privind activităţile de relaţii externe, precum şi un memorandum intern care vizează reducerea cu 40% a cheltuielilor de protocol pe anul în curs. De asemenea, Biroul permanent a aprobat un studiu şi un memorandum referitor la suplimentarea cu aproximativ 31 de mil. de lei a cheltuielilor necesare funcţionării instituţiei şi realizării unor mici investiţii în a doua parte a anului, documentul urmând să fie remis Ministerului Finanţelor Publice.

Biroul de presă al Senatului