Festivalul ARTmania 2010 se va desfăşura loc în perioada 13 – 15 august. Ajuns la cea de a cincea ediție, ARTartmania-festival-2010mania Festival anunță the sisters of mercy.

Cu luminile din scenă inspirate de marele Big-Bang, inventând pe parcurs şi atmosfera stilului „Rave”, the sisters of mercy nu au nici un motiv să reducă motoarele și vor concerta în forță chiar cu următoarea ocazie: 13 august, ARTmania FESTIVAL 2010. Piesele noi formează acum aproape jumătate din orice concert Sisters, chiar dacă hiturile clasice se bucură în continuare de viață în prestațiile the sisters of mercy.

„O mașinărie sclipitoare, orientată către noul mileniu ce lasă departe în urmă ritmul adaptării contemporanilor lor” – Metal Hammer despre the sisters of mercy.

the sisters of mercy concerteză în Europa şi America, a trecut prin multe schimbări în componența formației din 1980, dar a continuat să fie mult iubită de fani şi căutată pentru concerte. Britanicii vor cânta la ARTmania Festival 2010 în 13 august după concertul susținut de Kamelot (USA).

Biletele sunt disponibile în rețeaua magazinelor Diverta şi la www.ticketpoint.ro, adăugând la prețurile de mai jos comisionul de ticketing în valoare de 6%. Până în 30 aprilie biletele şi abonamentele pot fi achiziționate la prețul de 70 de lei pe zi şi 110 lei pentru abonamente; în perioada 1 – 31 mai: 80 de lei pe zi şi 140 de lei pentru abonamente; 1 iunie – 12 august: 90 de lei pe zi şi 160 de lei pentru abonamente; 13 – 15 august: 110 lei pe zi şi 180 de lei pentru abonamente.

ARTmania Festival 2010 este organizat de ARTmania Events în parteneriat cu Primăria municipiului Sibiu şi Consiliul local Sibiu. O acțiune susținută de lanțul hotelier Continental Hotels.

În ultimii patru ani pe scena festivalului au fost prezente nume rock consacrate printre care: Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride şi Within Temptation. Festivalul prezintă concerte în Piața Mare şi expoziții, petreceri, precum şi alte acțiuni culturale în Cetatea Medievală a Sibiului.

Biografie selectivă:

sisters_of_mercy 1980: the sisters of mercy apare în Leeds prin Gary Marx și Andrew Eldritch. Cu o chitară, un amplificator de 3 wați și fără bani, înregistrează prima piesă: „aşa, ca să ne auzim la radio”. Marca „The Merciful Release” apare odată cu prima înregistrare și prima mie de viniluri este produsă… şi înregistrarea s-a auzit la radio.

1981: Intuind uriaşul potențial de success, duoul decide să înceapă din nou, de data asta aşa cum trebuie. Andrew Eldritch, un percuționist slab, după propria-i evaluare, devine vocea principală, în timp ce Gary Marx se dedică chitarei şi Craig Adams este recrutat la bas. O mişcare esențială, ce pare naturală, urmează să-i despartă şi să-i detaşeze de trupele din vremea lor; acum stau ancorați şi sunt conduşi de legendarul Doktor Avanlanche, un sintetizator de ritm, „a drum machine”.

1983: the sisters of mercy lansează pe piață un triplu single în octombrie. „Temple of Love” reprezintă, din toate punctele de vedere, o mare piesă. Alături de „Heartland” şi „Gimme Shelter” stă scris în destinul lor să fie ultima înregistrare independentă.

1985: Plecarea lui Gary Marx este anunțată chiar atunci când primul album, „First and Last and Always”, intră din în Top 20. Sisters sărbătoresc în iulie, la Royal Albert Hall, din Londra, succesul incredibil al trupei. Eldritch trebuie acum să părăsească scena cu binecunoscutul salut: „Goodnight!” but tonight it’s „Goodbye”. Vor mai trece de acum cinci ani până când Sisters va mai cânta din nou pe scenă.

1987: Al doilea album, Floodland, apare în noiembrie şi a cincea generație Doktor Avalanche conduce ritmul muzicii. Albumul îl prezintă pe Andrew Eldritch ajuns la maturitare din perspectiva compoziției şi a interpretării.

1990: Chitaristul Andreas Bruhn se alatură trupei şi scrie împreună cu Eldritch cântece pentru următorul album. Tony James vine în locul Patriciei Morrison şi chitaristul Tim Bricheno completează trupa. Al treilea LP, „Vision Thing”, este aproape gata.

1993: Concertele în Europa din vara acestui an, alături de Depeche Mode, sunt urmate de lansarea primului album greateast hits, „A Slight Case of Overbombing”. Un single cu noul chitarist Adam Pearson este lansat, „Under the Gun/ Alice (1993)”, şi locul în Top 10 este asigurat.

1995: Cearta cu East West, o altă poveste Sisters, rămâne în continuare o problemă. În ceea ce priveşte contractul, trupa a fost efectiv în grevă pentru ultimii cinci ani. Andrew Eldritch a început să remixeze albume industrial dance şi se zvonește că ar fi activ în lumea producătorilor de muzică trance. Adam, ca de obicei, produce muzică de film.

Claudiu Stanciu,
Communications Manager,
ARTmania Festival 2010