Agenţia pentru dezvoltare regională Centru anunţă  că sâmbătă, 8 mai 2010, a fost semnat un nou contract de finanţare, depus de către Consiliul judeţean Mureş, în prezenţa doamnei Edita Emoke Lokodi, preşedintele Consiliului judeţean Mureş şi a domnului Simion Creţu, director general al ADR Centru.

Prin proiectul „Parc auto pentru sporturi cu motor”, depus de către unitatea administrativ teritorială judeţul Mureş, peste 20 de milioane de lei fonduri nerambursabile vor fi alocaţi finanţării prin Domeniul major de intervenţie 5.2 al Programului operaţional regional, domeniu ce urmăreşte: „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”.

Proiectul are o valoare totală de aproape 56 de milioane de lei, din care contribuţia Consiliului judeţean Mureş la implementarea proiectului este de peste 20,5 milioane de lei. Implementând acest proiect în localitatea Ungheni, CJ Mureş doreşte creşterea numărului de turişti şi a numărului de înnoptări ale acestora, prin construirea unui complex de agrement pentru pasionaţii de sporturi cu motor din ţară şi din străinătate. Pe lângă acest complex de agrement, ce va fi găzduit în acest parc auto, se vor mai construi structuri de cazare turistică, restaurante, magazine, un circuit de viteză, tribună pentru diverse evenimente, un centru de informare, se vor amenaja drumuri de acces, parcări, staţii de lucru pentru echipe. De asemenea, vor fi achiziţionate echipamente specifice pentru curăţarea pistei, dar şi pentru remorcarea şi tractarea autovehiculelor. Rezultatele finale aşteptate de către autorităţile judeţene sunt crearea a peste 180 locuri de muncă pe termen scurt şi a 35 de locuri de muncă permanente, creşterea numărului de turişti cu circa 10.000 de persoane şi a numărului înnoptărilor din Ungheni cu peste 22.000.

Relaţii publice,
Agenţia pentru dezvoltare regională Centru