image Au mai rămas două săptămâni până când Bucureştiul va respira rock!

Cel mai mare festival de rock organizat vreodată în România, „Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival”, se îmbogăţeşte cu 4 nume noi. După dispariţia fulgerătoare dintre noi a lui Ronnie James Dio şi după anularea apariţiei trupei Mastodon, organizatorii au bucuria să vă anunţe completarea festivalului cu noi idoli ai iubitorilor de rock dur, trupe care şi-au pus definitiv amprenta pe genurile din care fac parte şi ale căror nume se aliniază în galeria de aur a rockului mondial.

Astfel, trupele Accept, Paradise Lost şi Orphaned Land vor urca pe scenă vineri, 25 iunie, iar Anathema se va alătura trupelor din ultima zi a festivalului Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival.

Special pentru festival, Tuborg a demarat încă din luna mai o promoţie naţională, prin intermediul căreia consumatorii berii pot câştiga mii de bilete la Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival şi multă bere Tuborg.

„La numai 3 săptămâni de la debutul promoţiei, peste 60.000 de mii de consumatori români s-au înscris în concurs, atât prin intermediul SMS, cât şi online, prin www.tuborg.ro. Dintre aceştia, aproape 1500 au câştigat bilete şi abonamente la Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival, iar un număr de 33.000 de persoane au obţinut reduceri de 10% la achiziţionarea biletelor. Promoţia continuă şi mai sunt în joc încă 1200 de bilete şi abonamente”, a declarat Doron Zilberstein, vicepreşedinte marketing, Tuborg România.

Pe durata promoţiei, consumatorii Tuborg se pot înscrie în concurs prin SMS la numărul 1858(tarif normal, valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote) sau online, la www.tuborg.ro, în baza codurilor alfanumerice înscrise pe eticheta de pe spatele sticlelor sau de sub inelul dozelor participante la promoţie. Pentru consumatorii Tuborg activi în mediul online am pregătit o serie de aplicaţii interactive pentru a demonstra că respiră rock. Concursurile pregătite pentru aceştia le pot aduce o nouă serie de premii în bere şi bilete sau abonamente la cel mai mare eveniment rock al anului.

Pentru cei care nu vor reuşi să îşi adjudece un premiu la promoţia Tuborg, accesul la festival se poate face pe baza unui abonament pe 3 zile, care poate fi achiziţionat la următoarele preţuri (în funcţie de poziţionarea în spaţiul rezervat publicului): 519,40 de lei (Golden Circle), 371 de lei (Normal Circle), 625,40 de lei (VIP + merchandising bag).

Pentru cei care nu doresc să participe la toate cele trei zile de festival, biletele au următoarele preţuri:

– pentru ziua de 25 iunie (Manowar, Vollbeat, Accept, Paradise Lost, Orphaned Land): 371 de lei (VIP), 233,20 de lei (Golden Circle), 127,20 de lei (Normal Circle);

– pentru 26 iunie (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) a rămas în vânzare o singură categorie de bilete: 196,10 lei (Normal Circle).

– pentru 27 iunie (Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour, Anathema) pot fi achiziţionate cu: 371 de lei (VIP), 307,4 lei (Golden Circle), respectiv 196,10 (Normal Circle).

Începând de mâine, sâmbătă, 12 iunie, prin reţeaua Eventim în exclusivitate, în toate magazinele Vodafone se vor găsi abonamente la preţul de 296,8 lei şi bilete pe zi la preţ special.

ACCEPT este o trupă germana de heavy metal înfiinţată la începutul anilor ‘70, cu un rol important în dezvoltarea unor genuri rock ca speed metal şi teutonic trash metal. Succesul trupei a venit în 1983 odată cu lansarea albumului Balls to the Wall promovat de singleul cu acelaşi titlu. Trupa s-a destrămat în 1997, după care s-a reunit pentru scurt timp în 2005 şi apoi în 2009, avându-l pe Mark Tonillo pe postul de frontman în locul fondatorului Udo Dirkschneider.

În noua formulă au înregistrat un nou album, pe care l-au lansat în luna mai a acestui an. Intitulat Blood of the Nations, albumul este prima producţie discografică originală a trupei după 14 ani de pauză (n. Cultural info – potrivit siteului formaţiei, albumul va fi lansat abia în 20 august în Europa şi în 14 septembrie în SUA. Membrii şi echipa tehnică a trupei şi-au revenit după afecţiunile virale suferite în mai, din cauza frigului din Rusia, şi au continuat programul de concerte alături de AC/DC în Germania şi Elveţia. Între timp Teutonic Terror a ocupat în luna mai a.c. locul I al categoriei Metal video în topul alcătuit de MySpace şi a ajuns pe locul 4 în clasamentul general.)

De-a lungul carierei trupa a vândut peste 30 milioane de albume.

ANATHEMA vine din celebrul Liverpool, oraş care a dat rockului mondial multe nume care au intrat în istoria genului. Alături de nume ca Paradise Lost şi My Dying Bride, Anathema a jucat un rol important în dezvoltarea soundului death/doom şi gothic metal. Începând cu albumul Etheric trupa se distanţează de curentul death/doom, optând pentru un sound mai melodic şi anunţându-şi tranziţia către un gen nou: atmospheric rock. Cel mai recent album al trupei – We’re Here Because We’re Here – a fost lansat la finalul lunii mai 2010. Anathema este o trupă care a vizitat România în mai multe rânduri, toate concertele lor fiind foarte bine primite de către public.

PARADISE LOST şi-a început cariera în 1988, la Halifax, în Anglia. Fiind la origini tot o trupă de death/doom metal, după o vreme cei de la Paradise Lost au făcut un viraj muzical către gothic metal, fiind printre pionierii genului. Încă de la înfiinţare a avut o mai mare popularitate în Europa decât în propria patrie, în Grecia şi Germania fiind privită ca formaţie de mainstream rock. O trupă cu o componenţă destul de stabilă de-a lungul carierei, postul de toboşar fiind singurul traversat de mai mulţi instrumentişti (din martie 2009 postul este ocupat de Adrian Erlandsson).

ORPHANED LAND provine din Israel şi a fost fondată în 1991. Grupul combină genurile progresiv metal, death/doom cu influenţe tradiţionale evreieşti şi arabe. Fiecare album are un concept legat de două extreme: o întâlnire între Est şi Vest, trecut şi prezent, lumină şi întuneric, Dumnezeu şi Satan. Programaţi să apară în festivalul Sonisphere de la Istanbul, au fost nevoiţi să se retragă întrucât compania de securitate a festivalului nu le-a putut garanta siguranţa după recentele probleme apărute între Turcia şi Israel.

Tuborg Green Fest 2010 presented by Sonisphere Festival este un eveniment organizat de East European Concert şi Marcel Avram, în asociere cu D&D East Entertainment.

Conceptul Tuborg Green Fest a început să „zguduie” Europa începând cu anul 2005, când încă de la primele ediţii fanii au avut ocazia să se bucure de recitalurile live ale unor artişti renumiţi precum: Red Hot Chilli Peppers, Kaiser Chiefs sau Metallica. Atitudinea liberă, specifică mărcii Tuborg, şi-a pus amprentă şi asupra Green Fest, toate evenimentele organizate sub acest concept fiind adevărate manifeste împotriva rutinei, unde principiile fundamentale sunt reprezentate de showurile live explozive, berea de calitate şi atitudinea nonconformistă.

Biletele se distribuie exclusiv prin reţeaua Eventim.ro în magazinele: Germanos, Vodafone, Orange, librăriile Cărtureşti şi Humanitas. Vânzarea online se face prin siteul www.eventim.ro.

Vă aşteptam alături de noi pentru cel mai mare festival rock care s-a ţinut vreodată în România!

Anca Lupeş,
Managing Partner,
Star Management