imageAlgirdas Šemeta, comisar european pentru Impozitare şi Uniune Vamală, Audit şi Antifraudă, va vizita România în data  de 13 ianuarie 2011.

Unul dintre principalele obiective ale vizitei este de a discuta măsurile luate de către România pentru a combate fraudele şi iregularităţile cu fonduri UE, precum şi de a vedea care sunt domeniile în care Comisia poate furniza consiliere şi sprijin pentru promovarea şi consolidarea evoluţiilor pozitive înregistrate în statul membru în cauză.

Comisarul european îşi va prezenta şi agenda pentru anul în curs în domeniul impozitării şi va schimba opinii cu omologii români pe teme precum strategia în domeniul TVA, baza de impozitare corporatistă consolidată comună şi impozitarea sectorului financiar.

Comisarul Šemeta se va întâlni cu o serie de personalităţi publice, printre care îi amintim pe: d-l Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice, d-l Radu Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, şi d-l Claudiu Dumitrescu, şeful Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF).

Oficialul european va purta discuţii şi cu un grup larg de persoane importante din domeniile ce fac parte din propriul portofoliu.

Roxana Morea,
consilier de presă,
Reprezentanţa Comisiei Europene în România

sursa foto: ec.europa.eu