afis-licart-2011 Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni – LicArt, cel mai mare concurs din România, a ajuns în ultima lună de înscrieri. 1643 de liceeni din întreaga ţară au intrat până acum în competiţie, numărul de creaţii fiind 6420.

Numai în februarie s-au înscris aproape 400 de tineri. Fotografiile şi poeziile lor au fost evaluate de juriul condus de jurnalistul şi omul de cultură Radu Herjeu. Şi, ca în fiecare lună, au fost desemnate semifinalistele: 28 de poezii, 24 de fotografii alb-negru, 40 de fotografii portret, 19 fotografii diverse şi 13 fotografii la categoria verde. Toate aceste creaţii vor intra în jurizarea finală ce va stabili nominalizaţii ediţiei a 10-a a LicArt. Dar asta se va întâmpla abia după încheierea înscrierilor, adică la sfârşitul lunii, lună în care toţi cei care n-au făcut-o până acum sunt invitaţi să se înscrie la poezie, fotografie şi teatru, cele 3 secţiuni LicArt.

Premiile pentru câştigători vor fi demne de renumele de „cel mai mare concurs” şi vor depăşi 15.000 RON. Aparate foto profesioniste (DSLR), laptopuri, premii în bani, echipament fotografic, cărţi vor ajunge la începutul verii la câştigătorii ediţiei a 10-a a LicArt, iar cea mai bună trupă de teatru va pleca de la Marea Finală cu 4000 de RON.

Regulamentul concursului şi multe informaţii şi detalii despre festival se găsesc în situl www.licart.ro.

Sunt aşteptaţi în concurs toţi liceenii care nu s-au înscris încă, pentru că: „Nu te poţi numi licean dacă n-ai trecut pe la LicArt!”

Adrian Herjeu,
director LicArt