Joi, 5 mai, se va desfăşura la Alba Iulia o nouă ediţie a Colocviilor romanului românesc contemporan, manifestare culturală de înaltă ţinută ce reuneşte în fiecare an nume de marcă ale literaturii române.

Tema din acest an a colocviilor este „Romanul românesc contemporan şi critica literară” . Alături de directorul Colocviilor, Nicolae Breban, şi de preşedintele juriului, Eugen Simion, vor fi prezenţi la Alba Iulia scriitorii: Virgil Podoabă, Ion Simuţ, Bogdan Creţu, Daniel Cristea-Enache, Ovidiu Pecican, Radu Mareş, Bogdan Popescu, Dora Pavel, Paul Cernat, Ion Mureşan, Andrei Terian, Marius Miheţ şi Dana Sala.

Este pentru al patrulea an consecutiv când Colocviile se desfăşoară la Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului judeţean Alba, şi evenimentul a devenit unul de referinţă pentru judeţul Alba. Cultura de calitate este astfel accesibilă tuturor celor din judeţul Alba, având ocazia de a vedea şi asculta, pe viu, la ei în judeţ, nume mari ale literaturii române”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului judeţean Alba.

Deschiderea colocviilor va fi la ora 10:00 în Aula Magna a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, iar de la ora 16:00 invitaţii vor participa la un pelerinaj la Lancrăm, la Casa memorială şi la mormântul lui Lucian Blaga.

Evenimentul este organizat de Consiliul judeţean Alba şi Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

George Şinca,
purtător de cuvânt al Consiliului judeţean Alba