Atmasfera – Paleta de culori a sensibilităţii

atmasfera Din Capitală direct în sufletul ţării… Pentru prima dată în 18 ani de existenţă, Festivalul Internaţional EUROPAfest porneşte cu evenimentele şi în afara Bucureştiului, destinaţia fiind oraşul în care Marea Unire a românilor a fost consfinţită. EUROPAfest aduce muzica de calitate la Alba Iulia prin concertul extraordinar al trupei Atmasfera, concert oferit de Roşia Montană Gold Corporation – 8 mai / 19:00 / Alba Mall.

Festivalul EUROPAfest călătoreşte, în premieră, în afara Bucureştiului, îndreptându-şi paşii către un oraş încărcat de cultură şi istorie din inima Transilvaniei. Cei care nu au ocazia să fie prezenţi la Bucureşti în săptămâna 7 – 13 mai pot alege să experimenteze muzica bună de peste hotare în capitala de suflet a tuturor românilor, Alba Iulia, care va găzdui un concert extraordinar al trupei Atmasfera / Polonia – Ucraina.

Câştigători ai Golden Spinner, desfăşurat pe scena Woodstock, cel mai mare festival open-air din Polonia (peste 400.000 spectatori), finalişti în cunoscuta Global Battle Of The Bands în Londra, Atmasfera au un cuvant de spus pe scena muzicală mondială. Un world music proaspăt, muzica lor e făcută să deschidă inimile, oferindu-le ascultătorilor ocazia de a trăi o experienţă profundă. Cei 6 interpreţi vor răsfăţa publicul cu un repertoriu live original, cu o varietate de stiluri muzicale, de la ethno-rock, folk, world music la intrumental şi muzică contemporană.

Cu 18 ani de existenţă în România, EUROPAfest se caracterizează prin bun-gust şi profesionalism. Singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică prezintă pentru o săptămână concerte, concursuri, workshopuri, jam sessions şi evenimente neconvenţinale. Locuri precum sala ArCuB, Club Tribute, Club Loft, Centrul Cultural Ungar vor răsuna în acordurile a peste 300 de muzicieni din 45 de ţări.

O asemenea experienţă pare să se potrivească de minune unui oraş precum Alba Iulia, unui oraş ce păstrează încă intacte bătăile inimii unei întregi naţiuni, acordurile unui trecut ce încă vibrează a măreţie, acelui trecut atât de drag şi atât de important pentru fiecare român în parte, din toate colţurile ţării. De asemenea, oraşul se bucură de apreciere la nivel european şi îmbrăţişează, împreună cu valorile tradiţionale, noutatea şi interacţiunea la nivel cultural.

EUROPAfest recomandă, Alba Iulia te aşteaptă, iar tu nu poţi pierde un asemenea spectacol!

Intrarea este liberă.

jmEvents

Mărturisesc că e prima dată când aud de acest grup, aşa că am apelat la You Tube ca să-mi fac o părere. Iar la videoclipul Nama Om am găsit acest comentariu în engleză: „Absolutely wondrous! Such a joy in this world full of deceit, horror and rampant lust. May you soar like the Gandarvas you are! Hari Om & Namaste from Santa Cruz, CA!” (axismaster)

Acum, după o primă ascultare, vă pot spune că nu merge cu bere sau vodcă. Încercaţi cu un coniac. Nu chiar Hennessy (ăla e pentru Enya), însă oricum, unul care să aibă culoarea obţinută pe cale naturală, nu cu caramel.

Florin Silea