amorphis_leprous-sibiu-bucuresti Noua senzație a metalului progresiv revine în România. Leprous va îşi va prezenta cel mai nou album împreună cu Amorphis, în turneul de promovare „The Beginning of Times”. Heavymetal.no spunea despre Leprous că „nu există ceva care să sune asemănător cu trupa asta, ceea ce îi va duce departe…”

Norvegienii au fost aleşii Amorphis pentru acest turneu. Cei 5 membri ai trupei sunt entuziasmaţi şi pregătiți să cucerească noi şi vechi orizonturi. Pentru cele noi a fost ales Sibiul, pe 8 noiembrie 2011, Oldies Pub Live Music, iar pentru cele vechi, Bucureştiul, în 9 noiembrie 2011, The Silver Church Club.

Trupa a mai cântat în deschidere pentru Opeth, Pagan’s Mind, Therion şi altele.

Leprous sunt destul de greu de încadrat într-un gen. Muzica lor este o compilaţie de stiluri, printre care: progressive rock, jazz, pure metal, numărînd pe lista celor care i-au influenţat compozitori de muzica clasică, artiști din mai multe genuri, cum ar fi: Björk, Muse, Porcupine Tree, Massive Attack, Ulver, Opeth, Radiohead şi nu numai.

După cum declară vocalistul lor, Einar Solberg, ne aşteaptă multe surprize din partea lor: „Nu sunt prea pasionat în a rămîne fidel vreunui gen”. „Bilateral” este cel de-al 2-lea album al trupei, în ciuda celor 10 ani de experienţă. Albumul variază ca gen între dark progressive metal, hard rock simfonic classic, o înţepătură de „hookheavy aggression”, cum spun ei, şi acorduri de trompetă!

Leprous va fi „umbra” trupei Amorphis pe tot parcursul turneului European. Cu toate acestea, România nu este teritoriu nou pentru ei, prima lor vizită fiind în deschidere la Therion în Bucureşti, la Arenele Romane, în 2010. Pe lângă România, turneul „The Beginning of Times” va mai include: Germania, Japonia, Taiwan, Finlanda, Belgia, Cehia şi Slovacia.

Cu ocazia concertelor ce vor fi susținute în luna noiembrie la Sibiu și la Bucureşti, finlandezii vin pentru a patra oara în România la invitația ARTmania: în 2009 la Arenele Romane, în 2008 la Romexpo (alături de Haggard) şi în 2006 în cadrul Festivalului ARTmania de la Sibiu.

Biletele pentru cele două concerte pot fi achiziționate online de la: shop.artmania.ro, myticket.ro, eventim.ro, vreaubilet.ro şi prin reţelele de distribuție Eventim, Diverta și Vreau Bilet, la prețul de 75 de lei, valabil până în ziua evenimentului, când biletele vor costa 85 de lei.

ARTmania Events