Zoli Toth caută compozitori talentanţi în cadrul concursului Battle of Songs

Zoli Toth (SISTEM), alături de Asociaţia Star Education, organizează concursul de compoziţie Battle of Songs. Ajuns la a cincia ediţie, Battle of Songs este primul concurs din România destinat compozitorilor, textierilor şi instrumentiştilor care doresc să se afirme. Înscrierea melodiilor se poate face până în 5 octombrie, iar în urma deliberării juriului – format din importanţi profesionişti in domeniul muzical din România – melodia câştigătoare va fi premiată în 5 decembrie 2011.

Battle of Songs a fost demarat de Zoli Toth în 2007 din dorinţa de a descoperi compozitori, textieri sau intrumentişti talentaţii care să poată să pună mai bine în valoare talentul trupelor şi artiştilor din România. Printre câştigătorii concursului se numără Doru Isăroiu (membru al trupei Parlament) în 2007, George Hora în 2008 şi trupa Paradigma în 2010.

La a cincia ediţie Battle of Songs, Zoli, în calitate de organizator, a reuşit să implice în concurs un juriu format din importanţi profesionişti din domeniul muzical din România (Cătălin Muraru – A&R Director ROTON, Cornel Ilie – VUNK, George Hora, Andreea Berghea – Kiss FM, George Zafiu – Europa FM, Ionuţ Buna – www.bestmusic.ro, Adi Enache – www.urban.ro, Manuel Dinculescu – Radio 21 şi Vibe FM, Dragoş Vulgaris – ProFM şi MTV România, Bogdan Pavlică – Radio România, Denis Ciulinaru – Naţional FM), precum şi doi parteneri internaţionali: J-wind din Japonia şi Music2Deal.com din Germania. Mai multe informaţii despre concurs pot fi găsite pe www.battleofsongs.com.

„Battle of Songs este concursul care ii ajută pe compozitorii talentaţi să fie ascultaţi de cei mai importanţi oameni din showbizul românesc, să primească sfaturi de la profesionişti, să intre pe piaţa muzicală, să ia contact cu artişti consacraţi, să-şi facă fani şi nu în ultimul rând să câştige 5.000 de euro. Pentru toate acestea, în primul rând, trebuie să se înscrie până în 5 octombrie. Cine nu participă nu câştigă!”, a declarat Zoli Toth.

Despre Zoli Toth

Zoli Toth este un muzician, antreprenor şi activist ecologist.

După terminarea studiilor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi experienţa acumulată la Opera Maghiară, Filarmonica Transilvania şi la Liceul de muzică „Sigismund Toduţă”, în anul 2000 pune bazele trupei de percuţie SISTEM, una dintre cele mai cunoscute şi inovatoare trupe din România. În 2005, alături de Luminiţa Anghel, SISTEM câştigă locul al III-lea la concursul muzical Eurovision. SISTEM a lansat patru albume, a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale şi a susţinut concerte atât în România, cât şi în străinătate.

În 2010 Zoli a debutat ca solist percuţionist cu Orchestra Radio din Bucureşti şi Filarmonica de Stat Banatul din Timişoara cu concertul Domino pentru percuţie solo şi orchestră al compozitorului Adrian Enescu. Cea mai importantă apariţie cu acest concert a fost la Festivalul „George Enescu” în septembrie 2011.

Un fervent susţinător al cauzelor ecologiste, Zoli a primit titlul de Ambasador Earth Hour în România în 2009 de la WWF România. El s-a implicat în cauze şi proiecte care au drept scop protecţia mediului (Coaliţia România fără Cianură, Greenpeace, MaiMultVerde, Let’s do it, Romania!) şi a prezentat emisiunea Green Report (TVR1) în 2009. În prezent realizează emisiunea EcoFrecvenţa la Naţional FM.

Zoli este director general la compania de impresariat artistic şi evenimente Star Management, iniţiind proiecte precum Battle of Songs (primul concurs privat de compoziţie din România), ImpresarOnline.ro (primul site de rezervări artişti online), Star PR (PR pentru concerte ale unor artişti străini), Academia de Showbiz. Star Management asigură managementul grupului SISTEM. De asemenea, Zoli este preşedintele Asociaţiei Star Education şi organizatorul Pro Istoria Fest, prin intermediul acestui eveniment o serie de obiective turistice fiind promovate în ţară şi în străinătate.

Zoli are 35 de ani, trăieşte în Bucureşti, este căsătorit şi tatăl a două fetiţe.

Anca Lupeş,
Managing Partner,
Star Management