celelaltecuvinte_30deanisalapalatului Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive şi mai admirate trupe rock din România, împlineşte 30 de ani. Aniversarea va fi celebrată la Sala Palatului, în data de 8 decembrie, printr-un spectacol-concert pe măsura trupei şi a vârstei.

„Cuvintele pe care le rostim ni se par prea puţine pentru a exprima ceea ce simţim."

Foarte tineri, în 1981, au căutat „Celelalte Cuvinte" pentru a-şi exprima emoţiile şi gândurile. Au trecut 30 de ani de atunci, 30 de ani în care muzica lor a bucurat generaţii de fani, în care tablourile stilistice s-au succedat. De la romantismul primei decade cu „Iarbă prin păr”, apoi „Dacă vrei”, „Un sfârşit e un început”, „Scrisori iubite”, „Nu-mi da tot într-o zi”, la protestul din „Se lasă rău”, „Cina dragonului” (n. culturalinfo.info – „Cina…” e din perioada „Un sfârşit…” şi făceau parte din ciclul „Ziduri şi umbre”, dacă-mi aduc bine aminte), „Armaghedon”, „Lupii”, „Boală de gânduri” (n. culturalinfo.info – tot din prima jumătate a anilor ‘80), apoi o îmbinare între cele două şi o reîntoarcere la matcă prin „Zmeie”, „Stem”, „Între vise”, Celelalte Cuvinte şi-a păstrat mereu crezul, valorile şi personalitatea artistică, dobândind statutul de trupă-legendă a rock-ului românesc. Nu şi-a dezamăgit niciodată fanii (n. culturalinfo.info – ba bine că nu! Să nu-i întrebaţi cum a fost „Concertul de adio” când au terminat facultatea şi s-au „repatriat” în Oradea, că nici lor nu le-a plăcut. E drept că a „egzistat” o explicaţie, faptul că unii plecaseră deja la repartiţii de un an şi au repetat mai puţin decât naţionala Danemarcei strânsă de pe plaje. Da’ las’ că nici pozele mele de la acel concert n-au fost mai Breazu, aşa c-am fost chit.) nu a făcut niciodată compromisuri de dragul comercialului (n. culturalinfo.info – iar cu cenzura, din câte ştiu eu, a făcut doar două: la memorabilul concert de la Olimpia, în Timişoara, a trebuit să schimbe un vers din strofa „Primăvara e departe…”, iar al doilea la albumul „pătrăţele”, cum îi zice Călin Pop, Celelalte Cuvinte – numele oficial, care a apărut aşa deoarece coperta mişto făcută de Andrieş a fost considerată subversivă; pe de altă parte, când le-am luat interviu de două pagini pentru Forum studenţesc n-au fost de acord să renunţe la afirmaţia lui Radu „Tetre” Manafu, chitaristul armonie: „Pentru noi este mai importantă muzica decât şcoala”, aşa că interviul n-a fost publicat. Mi-a părut rău că nu a apărut, dar şi bine pentru că nu au renunţat la părerile lor).

Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei studenţilor din Timişoara, Celelalte Cuvinte a susţinut primul concert în „sala festivă” a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naştere a trupei.

„Celelalte Cuvinte – 30 de ani” va fi în data de 8 decembrie. Joi, 22 septembrie, s-au pus în vânzare biletele. Acestea sunt disponibile exclusiv în reţeaua Eventim şi sunt împărţite în patru categorii, în funcţie de poziţionarea in sală (n. culturalinfo.info: categoria I – 130 de lei, categoria a II-a – 90 de lei, categoria a III-a – 70 de lei, categoria a IV-a – vezi mai jos).

Concertul va fi precedat de un turneu naţional. Datale de turneu şi oraşele vor fi anunţate în curând.

Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Tiberiu Pop şi Ovidiu Roşu se pregătesc pentru întâlnirea cu fanii din toată ţara, cărora le vor spune, în stilul propriu, povestea celor 30 de ani.

***

Cu ocazia anunţării concertului aniversar, fanii Celelalte Cuvinte beneficiază de o ofertă specială: primele 300 de bilete din categoria a IV-a au preţul promoţional de 30 de lei. După epuizarea acestora, tichetele din această categorie vor avea valoarea de 50 de lei.

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi online la www.eventim.ro (n. culturalinfo.info – în 22 septembrie concertul nu apărea în prima pagină a siteului eventim.ro; daţi căutare Celelalte Cuvinte în căsuţa din dreapta şi vă duce la pagina de unde puteţi comanda biletele pentru concert).

***

Discografie:

– 1984 – V/A – Formaţii Rock #8 – vinil, Electrecord

– 1987 – LP- Celelalte Cuvinte – vinil, Electrecord

– 1990 – LP – Celelalte Cuvinte II – vinil, mc, Electrecord

– 1992 – LP – Se lasă rău – Vinil, Toji Production

– 1995 – LP – Armaghedon– mc, CD, Vivo

– 1996 – LP – Vinil Colection – MC, CD, Electrecord

– 1997 – LP – Ispita – mc, Zone Records

– 2004 – LP – NOS – mc, CD, Intercont Music

– 2008 – LP – Stem – CD, TVR Media.

Un eveniment prezentat de Mişcarea de Rezistenţă şi susţinut de Farmexpert.

Parteneri: Proges, News Outdoor România, Hotel Răzvan Bucureşti, Bubu Booking House.

Recomandat de Rock FM.

Monica Felea,
PR Manager,
Gala MGMT & PR