focus-festival-sibiu-2013Sfârșitul lunii august aduce Sibiului un nou festival. Genurile alternativ, indie, electro și, în general, tot ce înseamnă muzică necomercială vor fi reprezentate într-un eveniment dedicat.

În perioada 23 – 25 august, în Piața Mică și Piața Huet se va desfășura prima ediție a Focus Festival, un eveniment care lipsea Sibiului și care aduce ceva fresh pe agenda culturală a orașului.

Focus Festival este, înainte de toate, un festival dedicat muzicii bune. De aceea nu va pune accent doar pe concertele de pe scena principală din Piața Mică. Așa cum îi spune și numele, se „focusează” pe toate activitățile conexe evenimentului, pe conținut, pe detalii. Focus Festival oferă altceva, la toate nivelurile: concerte live, DJ sets, concerte acustice, expoziții de fotografie și proiecții de film dedicate, organizate într-un cadru perfect, centrul istoric al Sibiului.

Conceptul evenimentului permite trupelor invitate să prezinte publicului două variante de interpretare, una în variantă acustică și una în regim de concert normal, plugged in. Trupele care vor urca seara pe scena principală din Piața Mică vor susține în timpul zilei un concert acustic pe scena din Piața Huet.

Ultima zi a evenimentului va fi dedicată promovării trupelor locale. Este o tradiție pe care organizatorii o vor menține an de an.

„Pe lângă cele aproape 10 ore de muzică live, Festivalul va oferi participanților zone de entertainment, zonă de food court și de relaxare, toate conturate în jurul curentului alternativ, indie și electro. Piața Mică va găzdui main-stageul, spațiul va fi delimitat cu garduri iar accesul se va face pe baza de bilet, iar Piața Huet va fi zona de relaxare, unde te poți retrage la o terasă, poți asista la sesiuni acustice, poți vedea un film sau savura un pahar de vin, la umbră, departe de tumultul cotidian. Sperăm să fie o formulă câștigătoare pentru toată lumea: trupe și public”, a declarat Sebastian Marcovici, reprezentantul Asociației Focus Sibiu, organizatorul evenimentului.

Trupele confirmate până în acest moment: Moonlight Breakfast, Grimus, Travka, R.O.A, Toulouse Lautrec, The Amsterdams, We Singing Colors, The Noise, I’m the Trip.

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim sau la intrarea în spațiul de eveniment din Piața Mică. Preț/bilet: 20 RON/zi, 30 RON/abonament. Duminică intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment vor fi prezentate pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FocusFestivalSibiu

Focus Festival este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu și cofinanțat de Consiliul local Sibiu prin Primăria și Casa de cultură a municipiului Sibiu.

Cristina Ghinea