chris-horner-2-vuelta-2013Americanul Chris Horner a devenit cel mai vârstnic (în 23 octombrie va împlini 42 de ani) câștigător de etapă în Vuelta, el reușind să se desprindă pe cățărare când mai era 1 km din etapa a 3-a. Aceasta după ce colegul de echipă al celuilalt „pensionar” evergreen al plutonului, Jens Voigt, venise în etapa precedentă pe locul 13, deși cu o noapte înainte se simțise rău.

Comentatorii români de la Eurosport au pus performanța pe seama faptului că Horner își caută contract pentru anul viitor, însă cititorii silpres.info știu deja că Horner a venit în Turul Spaniei cu un singur obiectiv: să-l câștige! Ceea ce n-ar fi imposibil pentru unul dintre puținii cicliști profesioniști care au prins în plin era Armstrong fără ca de numele lor să atârne vreo suspiciune de dopaj. De altfel, el a și spus că nu crede că Lance s-a dopat până nu vede o probă pozitivă sau nu spune Lance că s-a dopat deoarece știa cât se antrena conaționalul său.

Cu această victorie Horner a preluat Tricoul Roșu, al liderului în clasamentul general, având un avans de 6” față de Vincenzo Nibali și 14” față de Nicolas Roche.

Victoria „Hornarului” a fost salutată de fostul lui antrenor de la Astana, RadioShack și RadioShack-Nissan, Johan Bruyneel: „HOANA!!! @hornerakg wins stage 3 of Vuelta and is new leader… Holy $#¥£…. #RESPECT for this old man.”, după care le aduce aminte echipelor: „World Tour Teams… @hornerakg is also still free, no contract yet for 2014… Hello anyone?”

Bineînțeles că Internetul e plin de tembeli, iar unul (culmea ironiei, avea ca poză pe nu știu ce rutier de la Sky) a scris: „Who wants the most obvious doper on their team?” Replica lui Bruyneel a venit rapid, scurt și-n barbă: „- idiot! #blocked”.

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran