În timp ce așteptam o surpriză plăcută de la româncele cu șansa a doua, era cât pe ce să avem o nefăcută de la Sorana Cîrstea, care a avut două seturi ca pleasna în meciul cu Sharon Fichman, canadiana făcându-i viața grea în primul set, pe care l-a pierdut cu 7-5. În al doilea și-a făcut Sorana viața grea, fiind condusă cu 5-2. Deși a egalat la 5, până la urmă a pierdut cu 7-5. Abia în setul al treilea și-a adus aminte cine e și i-a spus adversarei: Pe mine mă cheamă Cîrstea, pe tine cine te-a chemat?!, după care a trimis-o peste graniță cu un 6-1. Deși pare un rezultat sec, setul a durat 44 de minute, primele două durând 51’, respectiv 70’.

Deși a reușit 5 ași, față de unul al adversarei, Sorana n-a avut un prim serviciu reușit, procentajul fiind doar 57%. Nici la punctele realizate cu al doilea serviciu n-a strălucit: 44%. Pozitiv este că a făcut doar o dublă greșeală, canadiana „reușind” 3. Surprinde plăcut numărul de greșeli neforțate: una pentru Sorana, 3 făcute de canadiană! Sper să fi contorizat bine IBM.

Din păcate atât Irina-Camelia Begu, cât și Alexandra Cadanțu au pierdut mai ușor decât speram.

Begu a pierdut primul set cu 6-1 la Radwanska a’ mică, iar în al doilea putea face 4-3, însă și-a pierdut serviciul după ce-a avut minge de game și setul cu 6-3.

Surpriza neplăcută a constituit-o Cadanțu, care, potrivit monitorului, trebuia s-o bată c-o mână la spate pe Nara, diferența dintre cele două fiind de 36 de locuri în favoarea Alexandrei. Până la urmă a fost 6-2 6-2 pentru japoneză, care va juca în turul 2 cu Sorana.

Monica Niculescu nu va juca, însă, în turul 2 fiindcă a fost eliminată de Voskoboeva cu 6-4 6-3, deși, după pozițiile din clasamentul mondial era favorită clară.

Florin Silea