will-schofieldFundașul echipei West Coast Eagles (Vulturii), Will Schofield (în foto), a primit permisiunea să-și viziteze familia și niște prieteni după meciul pe care l-a disputat împotriva Magpies (Coțofenele) Collingwood în cadrul Australian Football League (campionatul de fotbal australian). Duminică dis-de-dimineață, când se îndrepta spre mașină însoțit de un prieten, a fost atacat de un tembel, care l-a lovit și i-a rupt maxilarul.

Poliția din Geelong, localitatea în care s-a produs  agresiunea, a depus plângere împotriva agresorului pentru lovire intenționată și rănire, iar în 1 octombrie va trebui să se prezinte la judecată.

Fotbalistul a fost la spitalul din localitate, unde s-a constatat că are maxilarul rupt, însă nu este nevoie de operație. Totuși, el nu va putea juca în etapa de sâmbătă.

Colegul lui de echipă, Chris Masten, susține că jucătorii de footy sunt ținte ușoare pentru atacuri neprovocate: „Especially a big fella like Schoey, he sort of stands out a little bit as well. I think it’s completely unprovoked with what happened.

He was back in his home town as well, so people probably knew who he was and tried to make a name for themselves, or whatever it is. It’s not great. He’s like a big cuddly bear, he wouldn’t hurt a fly.”

Florin Silea

sursă foto: AFL