Plecat de la Alex Rodriguez (A-Rod, cum îi zic americanii), scandalul dopajului numit Biogenesis s-a extins la alți 12 jucători, toți clienți ai clinicii Biogenesis of America.

Cea mai mare suspendare – nu din lotul A-Rod, ci din istoria Major League Baseball – a primit-o A-Rod, 211 jocuri, până la sfârșitul sezonului 2014. Nu este însă clar dacă va avea drept de joc până la judecarea apelului. Eurosport zice că suspendarea începe din 8 august, în timp ce ESPN zice că are drept de joc până la judecarea apelului. Un fost șef al ASADA (organizația antidoping din Australia) zicea (referindu-se la cazul unui jucător de footy) că în Codul WADA (Agenția Mondială Antidoping) se prevede că jucătorul poate fi folosit până când nu se pronunță un tribunal.

Suspendarea drastică nu a fost doar pentru că a recunoscut că a luat steroizi cu ani în urmă (el zice că a renunțat acum 10 ani), ci pentru că în acest caz a încercat să obstrucționeze ancheta. Ceilalți 12 jucători (între care și doi colegi ai protagonistului de la New York Yankees) au fost suspendați câte 50 de meciuri.

În cazul lui A-Rod s-a implicat și MLBA (asociația jucătorilor), însă MLB a respins încercarea de-a pica la pace.

Florin Silea