sorana-cirstea-serena-williams-2Cine vede doar scorul, 6-2 6-0 pentru Serena Williams, va exclama: Maaaamăăă, ce penibil a jucat Cîrstea! Nu e deloc așa.

Evident că n-a jucat nici foarte bine, fiindcă dacă ar fi jucat foarte bine ar fi câștigat sau ar fi pierdut în 3 seturi strânse, nu după 1:05:04. A jucat bine, însă în câteva rânduri mingile care puteau fi câștigătoare ba au mers în fileu, ba puțin în aut. Iar când nu ești Serena, așa ceva te poate descumpăni, chiar dacă te susține publicul, Cîrstea având o adevărată galerie la finala de la Toronto.

Că nici pentru Serena meciul n-a fost o formalitate o dovedește faptul că la 3-0 în primul set și la început de game a cerut arbitraj video la o minge de-a Soranei care s-a dovedit că a fost apreciată bine de arbitru, pe linie. După care Serena a dat o minge afară, aproape de linia de tușă, iar unul dintre comentatori a remarcat malițios: „No, not another challenge now!”

Chiar și în ultimul game Williams a trebuit să muncească pentru a-și  câștiga serviciul, jocul, setul, meciul și turneul, ajungâng de două ori la avantaj. Iar la primul serviciu Sorana a avut procentaj de reușită mai bun. Însă a avut și 4 duble greșeli, la fel ca-n meciul cu Na Li, pe când Serena doar una, ea având și un as.

victor-ionita-darren-cahillEmoționante au fost momentele de după meci, relatate în siteul WTA:sorana-cîrstea-plangand-rogers-cup 

„She (n. Silpres – Williams) also had kind words for Cirstea in her trophy speech, after the Romanian was visibly emotional.

"You’re so young, I wish I was 23, don’t be sad!" Williams said to Cirstea after giving the Romanian a big hug. "You’ve beaten so many top players this week and you’re really such a good player."

She then turned to the crowd: "Sorana’s one of the nicest girls on tour and has such a bright future.”

sorana-cirstea-serena-williamsIar Tennis TV menționa într-un mesaj din contul Twitter, preluat în siteul WTA: „TennisTV @TennisTV

A tearful Sorana Cirstea: ‘Thank my team for not running away – I know I’m not easy’ #RogersCup pic.twitter.com/xIxFv0TTEQ

Florin Silea

sursă foto: capturi de ecran

Explicații foto: 1, 4 – Sorana și Serena la premiere; 2 – Victor Ioniță și Darren Cahill aplaudând mesajul pe care li-l adresează Sorana; 3 – Sorana adresându-se, cu lacrimi în ochi, antrenorilor