De mult n-am mai văzut o jucătoare română să joace atât de slab ca Halep în primul set împotriva Serenei Williams. Slab, ca slab, dar a fost atât de placidă încât aveai impresia că are alte treburi de făcut și-o încurcă teribil meciul!

Abia în setul al II-lea și-a amintit că e în primele 25 de jucătoare ale lumii și a mai arătat ceva tenis, însă prea puțin ca să întoarcă meciul, astfel că Serena a înregistrat a 3-a victorie, din tot atâtea întâlniri, împotriva Simonei.

Singurul aspect pozitiv e că Simona i-a luat un game în plus față de Roma, scorul fiind 6-0 6-4, la capătul unui meci care a durat 1:04:42 și în care Halep a făcut 5 duble greșeli, în „compensație” Serena reușind 6 ași. La primul serviciu, până la urmă procentajele au fost apropiate, 64% față de 62% în favoarea Serenei, însă la punctele gâștigate datorită primei serve Williams a fost superioară: 76% față de 46%. Și cu al doilea serviciu a câștigat mai multe puncte decât Simona: 78% față de 43%. Diferențele cele mai mari au fost, însă, la retururile reușite: 53% față de 24%. [S.F.D.]