Tururile 2 ale turneelor de tenis de la Winston-Salem (masculin) și New Haven (feminin) au adus eliminarea altor 2 români, ambii din proba de dublu: Victor Hănescu și Alexandra Dulgheru.

Perechea Victor Hănescu – Lukas Rosol a fost învinsă de către australienii Paul Hanley – John Peers cu 7-6 (7-5) 6-4 după 1:19:39, în ciuda faptului că românul și cehul au avut procentaj mai mare de reușită la primul serviciu: 66% – 58% și au avut doar o dublă greșeală, față de cele 3 ale oponenților. Aceștia au reușit însă 7 ași, față de numai 4 reușiți de europeni. De asemenea, procentajul de puncte aduse de primul serviciu a fost mai mare pentru australieni: 86% – 65%.

Deși – judecând după faptul că istoricul dublului australian este alb – australienii sunt la primul turneu împreună, iar dublul european ocupă locul 128, având o victorie și o înfrângere, luați individual, după pozițiile ocupate la dublu australienii erau favoriți: Hanley – locul 45, Peers – 48, Hănescu – 237, Rosol – 97.

La feminin, dublul Alexandra Dulgheru – Iaroslava Șvedova a fost eliminat de perechea Katalin Marosi – Megan Moulton-Levy cu 7-6 (8-6), 6-3 după 1:29:55.

La primul serviciu dublul româno-kazah a fost ușor superior atât la procentajele de reușită și la puncte câștigate de pe urma lui, cât și prin faptul că a avut un as și doar o dublă greșeală, față de cele 3 duble greșeli ale perechii ungaro-americane. Acestea au fost însă mai bune la al doilea serviciu: 60% – 37%, ele ocupând și poziții individuale superioare la proba de dublu: Marosi – 47, Moulton-Levy – 54, față de Dulgheru – 293 – și Șvedova – 61. Ambele perechi au istoricul alb.

Astfel, doar pe Simona Halep o mai are România în competițiile de peste Ocean. Aceasta va juca împotriva spaniolei Carla Suarez Navarro, meciul anunțându-se echilibrat prin prisma locurilor ocupate la nivel mondial – 23, respectiv 20 – și al întâlnirilor directe: 3 – 4. În acest an spaniola a câștigat la Roland Garros cu 3-6 6-2 6-2, iar românca la ‘s-Hertogenbosch (în Olanda, pe iarbă) cu 6-3 6-2. Anul trecut a bătut-o pe Navarro de două ori pe hard.

Florin Silea