sorana-carstea„What a rally! One of the highest we’ve seen this week!” Cam așa a ținut-o tot meciul comentatorul de limbă engleză al spectaculosului meci dintre Caroline Wozniacki și Sorana Cîrstea desfășurat la Rogers Cup, în Toronto, turneu care reunește aproape tot ce are mai bun tenisul feminin mondial la ora actuală (Șarapova și Azarenka sunt accidentate și nu participă).

Deși pe monitor daneza era favorită – a intrat direct în turul 2, este pe locul 10 în clasamentul WTA, era cap de serie nr. 9, este pe frontispiciul siteului rogerscup.com și o conducea cu 3–2 pe româncă (locul 27 la nivel mondial) în întâlnirile directe [cel mai recent a învins-o anul acesta, la Doha, cu 7-6 (9-7 în tie-break) 6–0], până la urmă – după un meci cam la fel de spectaculos ca acela de acum circa 5 luni dintre Irina Begu și Alexandra Cadanțu (la Katowice) și care a aprins spiritele în rândul celor care se chatuiau pe marginea meciului – Sorana a câștigat cu 5–7 7–6 (7–0 în tie-break) 6–4, reușind să încheie meciul cu break după 2:56:29 de la începerea lui.

În 8-imi Sorana o va avea adversară pe Jelena Jankovic, care este cap de serie 15, însă cu care este la egalitate în meciurile directe, 2-2. Jankovic ar putea avea un ascendent dacă ne gândim că a bătut-o în cele mai recente două meciuri, anul trecut și anul acesta. În acest an a bătut-o la Miami cu 6-0 6-4, tot pe hard, suprafață pe care se joacă și la Toronto, în timp ce Sorana a bătut-o în ambele dăți pe zgură, cel mai recent anul trecut, la Roma [6-3 4-6 7-6 (7-4 în tie-break)]. Pe de altă parte, Sorana a dovedit că știe să joace și spectaculos, iar victoria la nr. 10 mondial ar trebui să-i întărească moralul.

Florin Silea

sursă foto: rogerscup.com