Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut astăzi, 2 august a.c., o întâlnire de lucru cu şefii autorităţilor de management ale celor şapte programe operaţionale. Discuţiile au vizat implementarea programelor operaţionale, ţintele asumate de autorităţile de management pentru a fi atinse în acest an, respectiv identificarea de noi soluţii pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene.

„Am avut astăzi o şedinţă de trei ore cu toţi şefii autorităţilor de management şi cu responsabilii de monitorizarea implementării programelor.

Autorităţile de management trebuie să accelereze ritmul de lucru pentru a crea premisele atingerii ţintelor pe care şi le-au asumat la începutul acestui an. Pentru atingerea obiectivelor, autorităţile de management sunt obligate să utilizeze toate pârghiile contractuale, astfel încât beneficiarii proiectelor majore să intensifice implementarea proiectelor.

În acelaşi timp, banii împrumutaţi din Trezorerie şi datoraţi beneficiarilor trebuie să fie plătiţi în cel mai scurt timp pentru ca aceştia să dispună de resursele de care au nevoie pentru continuarea proiectelor. Plăţile către beneficiari sunt deosebit de importante deoarece ulterior România poate transmite Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea de noi sume, în scopul evitării riscului de dezangajare automată a fondurilor alocate de UE”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

sursa: Ministerul Fondurilor Europene