oana-corina-constantinȘcoala românească de aerobic și-a confirmat încă o dată valoarea, de data aceasta la Jocurile Mondiale 2013, care se desfășoară în Cali.

Deși aerobicul nu mai e ce era pe vremuri – cei care au prins anii ‘80 știu cum arăta atunci o tipă care făcea aerobic pentru întreținere, nu ca sport de performanță… – Oana Corina Constantin (foto) merită felicitări pentru aurul cucerit la individual, mai ales că a intrat în finală de pe locul doi, iar franțuzoaica de pe 3 era campioană la dublu mixt.

Apropo de dublu mixt, s-a înregistrat o situație neobișnuită: toate cel 4 finaliste, între care și România (care a avut cel mai dificil exercițiu), au luat locul I cu același număr de puncte!

Însă nu sunt singurele medalii cucerite: la echipe, trio și dans România a venit pe 2, după China. Din păcate, la dans România n-a putut păstra locul I cu care intrase în finală.

Potrivit siteului competiției, România a avut competitori la 4 probe, lotul fiind compus din: Dacian Nicolae BARNA,  Maria Bianca BECZE, Andreea BOGATI, Oana Corina CONSTANTIN, Diana Cristina DEAC, Marius GAVRILOAIE, Cristian IORDAN, Marius Ciprian PETRUSE, Alexandra PISCUPESCU și Anca Claudia SURDU.

Prin cele 5 medalii obținute la aerobic România se află pe locul 23 la total din 57 de țări care au obținut medalii, iar la aur se află pe 19, în ambele clasamente fiind la egalitate cu Polonia.

În afară de aerobic, delegația României mai are un sportiv, pe George Coteț, la aterizare cu parapanta la punct fix.

Florin Silea

sursă foto – worldgames2013.com