simona-halep-new-heavenDupă un început mai ezitant, judecând după evoluția scorului, meciul nefiind transmis, Simona Halep și-a intrat în mână și a trecut fără probleme de partenera de dublu a Martinei Hingis, Daniela Hantuchová: 6-2 6-1, după 1:05:25. A fost a treia victorie a numărului 23 mondial împotriva slovacei de pe locul 46, de data aceasta mai clară decât cea de la Roma, din acest an, când Halep a câștigat cu 6-4 6-2.

Despre meci, Nicholas McCarvel a scris în siteul competiției: „WORLD NO. 23 Simona Halep, who has won three titles this year, continued her hot streak on Monday at the New Haven Open at Yale presented by First Niagara, blitzing former semifinalist Daniela Hantuchova 6-2, 6-1 on Stadium Court”.

Din păcate Sorana Cîrstea s-a retras la scorul de 3-0 pentru rusoaica Anastasia Pavliucenkova, pe care o conducea cu 2-1 în întâlnirile directe. Acel ziarist a scris despre acest meci: „Anastasia Pavlyuchenkova, a former U.S. Open quarterfinalist, won via retirement after leading Sorana Cirstea 3-0 in the first set. Cirstea, who was a finalist in Toronto two weeks ago, had pulled out of Cincinnati due to injury”.

Deocamdată n-a apărut nici un anunț de la Sorana în rețelele de socializare.

Nici Irina-Camelia Begu n-a avut o soartă mai bună. După ce nu s-a calificat pe panoul principal, a ieșit din primul tur la dublu, unde a făcut pereche cu jucătoarea din Belarus Olga Govortsova. Ele au fost învinse de japoneza Shuko Aoyama și slovaca Andreja Klepac cu 6-3 6-4 după 1:05:14. Ce-i drept, adversarele lor aveau poziții individuale mai bune la dublu: Aoyama – locul 34, Klepac – 69, Begu – 59, Govortsova – 65.

La Winston-Salem, Victor Hănescu avea prima șansă în meciul cu Alex Bogomolov Jr., chiar dacă acesta îl conducea cu 1-0 la meciurile directe, victorie obținută în 2011 cu 6-3 4-6 7-5. Însă acum Hănescu era pe 54, iar rusul pe 75. Totuși, românul a luat bătaie cu 6-3 6-4 după 1:15:58.

Florin Silea

sursă foto: newhavenopen.com