Simona Halep a fost eliminată în optimi la US Open de către Flavia Pennetta cu 6-2 7-6 (7-3) după 1:29. De data aceasta Simona a avut ghinion, în setul al doilea meciul fiind întrerupt (mai multe ore) din cauza ploii când avea minge de set, iar la reluare a servit prost și a pierdut ocazia de a câștiga setul. În aceste condiții e de înțeles că a folosit în setul doi două fraze neaoșe: „Pula mea!”, după ce-a pierdut un punct, și: „Îmi bag pula!”, după ce a câștigat o minge grea. Am remarcat faptul fiindcă până acum n-am mai auzit-o sau văzut-o (microfoanele n-au captat vorbele, doar camera a înregistrat mișcarea buzelor) spunând expresii așa de colorate, nu pentru a o blama. Doar am urmat o facultate de inginerie și se știe că inginerii știu mai multe și mai colorate înjurături decât șoferii și țiganii la un loc! Nu mă credeți? Doar un exemplu: expresia favorită a unei colege de an, copilă de director, era: „Ce pula mea vrei?!”… Așa că, nimic nou sub Soare.

Dar să revenim la meci. Adevărul este că Simona a jucat slab în primul set, însă în al doilea a crescut nivelul, în timp ce Pennetta a început să greșească, ajungând astfel să fie pe punctul de-a pierde setul. Dar n-a fost să fie. Așa că Simonei nu-i rămâne decât să spună ca piloții din MotoGP după ce n-au obținut locul sperat: Data viitoare… Până atunci trebuie să se consoleze cu remarca fostei campioane britanice Virgina Wade, care în comentariul meciului pentru Eurosport (canalul în engleză) a afirmat că este „newcomer” despre care se vorbește cel mai mult.

De remarcat și că de data aceasta Simona a salutat publicul înainte de a părăsi terenul.

România mai are, însă, o reprezentantă în competiție, la nivel de juniori, pe Ioana Ducu, aceasta trecând cu 6-0 6-1, după 45 de minute, de taiwaneza Ching-Wen Hsu pentru a accede în turul II. Diferența de scor este surprinzătoare, ținând cont că Ducu ocupă locul 834, iar Hsu locul 830, iar la nivel de vârf, în august a.c., Ducu a fost pe 832, în timp ce Hsu a urcat până pe 814. Ioana participă și în proba de dublu feminin.

Florin Silea