Sania și Horia au aflat adversarii din finală: Kristina Mladenovic (FRA) și Daniel Nestor (CAN). Din păcate, semifinala câștigată de aceștia împotriva dublului Jie Zheng (CHN) – Scott Lipsky (SUA) cu 6-3 6-1, după 50 de minute de joc, nu a fost transmisă nici măcar în Internet prin platforma Eurosportplayer, așa că nu-mi pot face o idee despre jocul lor. Dar ne putem face o idee despre valoare, ținând cont că nici adversarii lor n-au fost fitecine: Zheng – locul 18 la dublu, 56 la simplu; Lipsky – locul 32 la dublu, neclasat la simplu.

Chiar dacă dublul francezo-canadian nu a fost printre capii de serie, să nu ne lăsăm induși în eroare: se anunță o finală pe muchie de cuțit, cei 4 finaliști fiind apropiați în clasamente: Sania Mîrza – locul 10 la dublu, neclasată la simplu; Horia Tecău – locul 23 la dublu, neclasat la simplu; Kristina Mladenovic – locul 19 la dublu, 55 la simplu; Daniel Nestor – locul 21 la dublu, neclasat la simplu.

Să sperăm că în finală va conta faptul că Nestor a jucat și semifinala la dublu masculin (pierdută) și va fi puțin mai obosit.

Florin Silea