daniel-nestor-kristina-mladenovic-horia-tecau-sania-mirza-finala-australian-open-2014Meciul dintre Kristina Mladenovic (FRA) – Daniel Nestor (CAN) și Sania Mîrza (IND) – Horia Tecău (ROM) n-a fost atât de echilibrat pe cât mă așteptam. Dacă Tecău a fost la valoarea adversarilor, Sania a fost din nou mai slabă, dublul francezo-canadian câștigând în 58 de minute cu 6-3 6-2, după o finală lăudată de cel care a oficiat premierea.

Vizibil tristă, Sania a fost consolată de Horia, care i-a mulțumit în discursul de premiere pentru că l-a dorit din nou ca partener, deși anul trecut, la US Open, el a ratat o minge de meci care a dus la pierderea partidei (a fost în primul tur, împotriva capilor de serie 8 Liezel Huber (SUA) – Marcelo Melo (BRA): 6-4 6-7 (10-12) [4]-[10]).

Ținând cont că adversarii sunt campionii de anul trecut de la Wimbledon, înfrângerea e onorabilă, iar Tecău și Mîrza merită felicitări că au ajuns în finală. Evident că felicitări merită și învingătorii, care anul trecut au jucat în semifinalele de la US Open și finala de la Roland Garros (ambele pierdute cu 2-1).

În ceea ce privește sportul românesc, este o înfrângere cât o victorie! La câte sporturi mai are România un reprezentant care să fie pe locul doi în lume?

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran