superbike-playerDupă cum probabil știți, de anul trecut Campionatul de Superbike a fost preluat de Dorna, compania spaniolă de media care deține și Campionatul Mondial de Motociclism (MotoGP). Și, așa cum mă așteptam, din acest an a introdus transmisiile în Internet, printr-un player dedicat.

Deocamdată acesta nu are și varianta complexă a celui din MotoGP, dar oricum e mai bun decât ce-a fost până acum, adică nimic! Vestea bună pentru iubitorii superbike este că abonamentul anual este mai ieftin decât la MotoGP, 69,90 €. Cel pe lună este 14,90 €. Vestea mai puțin bună este că doar calificările și cursele sunt transmise live, nu și antrenamentele și încălzirea, pentru care sunt transmiși numai timpii.

La fel ca în anii precedenți, și-n acest an Eurosport va transmite competiția pentru  România. Prima etapă, de la Phillip Island (era să zic Casey Island, cum a fost poreclită în MotoGP în urma celor 6 victorii consecutive ale australianului Casey Stoner), potrivit siteului postului TV va fi transmisă duminică noaptea (23 februarie 2014), de la ora 3:00 (ora României) și va fi precedată de înregistrarea superpole (calificările, cum se numesc acum oficial, care vor fi transmise înregistrat și sâmbătă, la phillip-island-brazilia-eurosportplayerEurosport 2). În cadrul transmisiei în direct este și competiția clasei Supersport. Clasele Superstock 500 și 1000 nu au competiție în etapa australiană. Nu știu dacă nu vor fi transmise cumva calificările la Eurosport Player, în Internet. Apropo de Eurosport Player, nu vă lăsați induși în eroare, Phillip Island e tot în Australia, nu s-a mutat în Brazilia, cum apare în siteul respectiv!

Dacă nu le puteți vedea în direct, în cursul zilei de duminică vor fi transmise reluări.

Florin Silea

surse foto: worldsbk.com

eurosportplayer.ro