Ce n-a reușit să facă în timpul MotoGP, Marc Maquez a reușit să facă în pauza competițională: și-a rupt piciorul! Mai precis peroneul de la piciorul drept.

Accidentul s-a petrecut, potrivit siteului MotoGP, miercuri după-amiaza, când Marquez se antrena pe o motocicletă de dirt-track în Lleida. Nici din comunicatul echipei, nici din informațiile publicate în siteul menționat nu rezultă dacă echipa știa de acest tip de antrenament sau nu.

Gepiștii Cal Crutchlow și Bradley Smith i-au luat apărarea prin Twitter, primul scriind: „Sorry to hear @marcmarquez93 has broken leg from training accident …! Hope get back on bike soon. I am though very sick of people saying riders shouldn’t train on mx bike etc because of risk of injury! It’s seems ok for all other sports…”, iar Bradley: „Get well soon @marcmarquez93. Your World Champ was won by you riding on Dirt so don’t stop now. Im out on my MX bike.”, publicând și o poză care să dovedească acest fapt.

Mai c-aș fi de acord cu Cal, dacă nu mi-aș fi amintit că Țăcănel (cum îl alintăm eu și Liana pe excepționalul campion Valentino Rossi) și-a rupt clavicula și a ratat un sezon din cauza unei căzături într-o cursă de motocros. De altfel, implicit, și Marc recunoaște că este periculos acest tip de antrenament: „It was a really unfortunate accident that could happen to anyone at anytime.”

Se pare că, deocamdată, Marquez a compromis doar testele de la Sepang, de săptămâna viitoare și, poate, pe cele de la Phillip Island, dar se așteaptă să fie prezent la etapa inaugurală din Qatar.

Dr. Xavier Mir, care l-a examinat la Spitalul universitar Quiron Dexeus din Barcelona, este de părere că nu necesită operație și că se va reface complet în maxim o lună. [S.F.D.]