amalia-pop-zulenka-teatrul-de-papusi-prichindel-alba-iuliaValoarea Teatrului de păpuși Prichindel a fost reconfirmată la Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub Căciula Lui Guguță”, care s-a desfășurat la Chișinău în perioada 12 – 15 mai.

Instituția albaiuliană a prezentat spectacolul Zulenka și s-a întors acasă cu Premiul pentru Interpretare, înmânat actriței Amalia Pop, și Premiul pentru Scenografie, in memoriam scenografei Cristina Pepino.

După cum am aflat din comunicatul de presă transmis de secretarul literar Silvan Stâncel, Ioana Bogățan, managerul Teatrului, și-a manifestat bucuria astfel:

„Amalia Pop este una dintre cele mai valoroase actrițe ale teatrului nostru, stăpânind cu măiestrie arta mânuirii păpușărești. A rămas fidelă acestei arte timp de 24 de ani, de când performează în acest teatru. A absolvit cursurile Universitații de arte din Tg.-Mureș, fiind în prezent masterandă în arta actorului de animație. Acest premiu îi confirmă o dată în plus valoarea artistică personală și totodată valoarea întregii echipe care a muncit atât de frumos la acest spectacol.

Premiul pentru scenografie al Cristinei Pepino ne onoreză și ne amintește încă o dată că teatrul de animație, arta, în general, a pierdut un om valoros, dar care dăinuiește grație creațiilor minunate. Zilenka este ultimul spectacol creat de Cristina Pepino împreună cu regizorul spectacolului, Cristian Pepino.

Felicit, astfel, întreaga echipă (n.r. Amalia Pop, Teodora Popa, Radu Hăprian Dan, Ramona Mincu Benchea, Viorica Boda; lumini – Ovidiu Tămășan; sunet – Levente Szöcs; mânuitor decor – Horia Oargă) care a reprezentat Teatrul de păpuși Prichindel și județul Alba la acest festival internațional! Felicitări speciale Amaliei Pop!”

De altfel, Amalia Pop este „recidivistă”, ea mai obținând cel puțin un premiu internațional pentru același spectacol – în 2012, la Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”, la Galați.

Florin Silea

sursă foto: Teatrul de păpuși Prichindel