libris-logoÎn 21 mai 2014 libris.ro a sărbătorit 5 ani de existență, răstimp în care „a  expediat peste trei milioane de  cărți;  cele 2,22 de milioane de km pătraţi ai paginilor acestora pot acoperi, de 10 ori, suprafaţa României”, potrivit comunicatului de presă transmis de Laura Țeposu, director de dezvoltare.

Fructificând avantajele Internetului, firma brașoveană s-a extins mult peste granițele țării, cărți din depozitul din Brașov ajungând hăăăt cât nu vezi cu ochii: Japonia, SUA, Chile… Ca urmare, Țeposu le mulțumește iubitorilor de carte: „Mulțumim  celor  255.000  de  clienți  care  au făcut  ca  Libris.ro să  devină  cea  mai  mare  librărie online  din  România.  Ziua  Libris.ro  este  ziua  clientului  Libris,  căruia  îi  răsplătim  încrederea oferindu-­i 5.000 de cadouri, dar şi reduceri de 51%, la peste 5.000 de titluri. Cea mai mare surpriză o vor avea 50 de clienţi norocoși, care vor primi, gratuit, cărțile comandate”.

Însă cum privirea unui director de dezvoltare trebuie să fie spre viitor, planurile sunt ambițioase:  „Pentru anul 2014, Libris își propune o cifră de afaceri de cinci milione de euro, însemnând o creștere de 80% față de anul 2013.

Transportul  gratuit  la  orice  comandă  cu  livrare  în  România  va  rămâne  unul  dintre  avantajele clientului Libris și pentru anul 2014. Contactul foarte bun pe care îl avem cu editurile garantează clientului Libris accesul rapid la cele mai noi apariții editoriale, dar și prețuri competitive pentru oferta de carte și muzică.”

Pe lângă afacerea cu cărți, Libris și-a extins aria de interes și-n alte domenii conexe, Asociația Culturală Libris Brașov organizând Târgul Internațional de Carte și Muzică, ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediție.

Dacă tot am amintit de muzică, să (re)amintesc și de implicarea în producția muzicală, deschiderea în acest domeniu fiind făcută de Libris cu discul „Blondă sau brunetă” al cantautorului Silvan Stâncel (am folosit termenul „cantautor” fiindcă, dacă-l iei din scurt, nici Stâncel n-ar ști să spună ce este deoarece are cântece dintr-o multitudine de genuri). Cei care n-au citit articolul la vremea respectivă, să nu se pună pe plâns fiindcă îl găsesc aici!

La această aniversare eu am o singură părere de rău: la cartea comandată n-am mai prins cadou o cană aniversară, așa că am ales una dintre cărțile din lista de cadouri.

Florin Silea