valentino-rossi-mugello-01-06-2014Potrivit siteului MotoGP, înaintea cu o zi de cursa de la Mugello, în care a luat al 300-lea start într-o cursă de GP, Valentino Rossi a declarat pentru Movistar TV (după cum se știe, din acest an Movistar sponsorizează echipa de uzină Yamaha, după ce în urmă cu peste 10 ani a sponsorizat Suzuki și ulterior pe Honda, pe vremea când Rossi se bătea la titlu cu Sete Gibernau, pilotul de la Telefónica MoviStar Honda) că se află în negocieri cu Yamaha pentru prelungirea cu 2 ani a contractului și că în punctele importante s-au înțeles, dar mai trebuie negociate niște condiții: „There are still things that we will continue to negotiate with the contract. Firstly we need to decide the duration. I want two years and Yamaha would have to want the same. There are some other points that we still have to agree on, but on the main points in the contract, we’re in agreement.”

Rossi (în foto) a încheiat cursa favorită pe locul 3, aclamat la premiere de o cohortă de fani (după aprecierea lui, vreo 10000), la 2,5 secunde după protagoniștii Marc Marquez și Jorge Lorenzo (sosiți în această ordine), a căror bătălie pentru primul loc a urmărit-o din spatele lor.

La conferința de presă de după cursă italianul a spus că are șanse la titlu,… dacă Marquez este descalificat în vreo 3 – 4 curse! După care, evident, a râs.

Florin Silea

sursă foto: motogp.com