simona-halep-agnieska-radwanska-semifinala-turneul-campioanelor-2014Deși a pierdut cu 6-7 (7-9) 6-3 3-6 la Ana Ivanovic, mi-a plăcut cum a jucat Simona, ca o campioană: a plimbat-o pe Ana pe tot terenul ca să facă picior mic și frumos, a plimbat și mingea, am revăzut acel rever în lung de dunga… Da, n-a câștigat meciul, ba, mai mult, primul set l-a pierdut după ce-a condus cu 5-2! A avut și duble greșeli, a greșit și mingi pe care n-ar fi trebuit să le greșească, însă senzația mea a fost că parcă era Jens Voigt în acest an: plec în evadare, trag tare, dar nu să-mi scuip plămânii, iar dacă iese, iese, dacă nu, cel puțin am făcut show!

De altfel, nici Simona nu părea afectată de înfrângere, ea părăsind zâmbind terenul, ca după un antrenament reușit. Antrenorul Wim Fissette a cam mustăcit, însă, în setul 3.

Nu știu de unde au aflat cei de la Dolce (nu sunt sigur dacă și cei de la Digi au menționat) că ar exista suspiciuni că Halep ar fi aranjat meciul cu Ivanovic ca să o trimită pe Serena acasă. În siteul turneului n-am găsit nici o referire la așa ceva, ci doar la faptul că Radwanska i-a promis prietenei ei Wozniacki că o scoate la cumpărături dacă o bate pe Kvitova, iar acum danezo-poloneza așteaptă ca poloneza să se țină de cuvânt: „She told me that too. I hope she’s going to keep her promise. She owes me a handbag. I think that’s what I’m going to go for.” De fapt, Simona a aranjat cu Serena ca s-o scoată pe Ivanovic, planul fiind următorul: Simo o bate pe Aga, Serena pe Caro, iar în finală va fi un meci de 3 seturi în care se va merge cap la cap, iar în minutul 90 Serena își dă autogol și câștigă Simona! Na, nea Șăcșpil, mai sunt și alții pricepuți la plăsmuiri, nu doar mătăluță!

Evident că am făcut mișto de cei care au mințile odihnite… Halep avea tot interesul să o ducă pe Serena în semifinale fiindcă dacă o bate și-n finală, atunci nu mai are nimeni ce comenta că, vezi Doamne, Serena a prins o zi mai slabă când a caftit-o prima dată. Deși, parcă văd că finala o va disputa cu Wozniacki, care e și ea în mare formă.

Ce zice Halep despre meciul cu Radwanska? Potrivit siteul oficial al Turneului Campioanelor: „It will be a tough match. I know her very well because we’ve played twice this year. It’s 1-1, so we’ll see what happens in the decider.

She runs a lot on court, and I’ll have to run as well tomorrow. I have to be aggressive, very aggressive, because she’s an intelligent player. She knows how to open the angles, but I will try everything.

I believe in my chances. It’s my dream to be here, so I have to do everything tomorrow to win and reach the final.”

Ei, da, asta e gândire de campioană! Apropo, când naiba se vor obișnui și comentatorii români cu statutul Simonei și să n-o mai trateze de parcă ar fi câștigată la loz în plic?! Gata cu mentalitatea mioritică, aici e liga mare, iar Halep n-a câștigat la loto un loc în primele 5 jucătoare ale lumii, unde fiecare poate bate pe fiecare! Și-acum am auzit la Dolce ceva de genul: Bine că n-a picat cu Wozniacki în semifinale! Și dacă pica, ce? Oricum trebuie să bată pe oricine dacă vrea să câștige turneul. Și se pare că e chitită să-l câștige. Parafrazând o cunoscută expresie, cine nu te elimină, te întărește! Nu vă luați după meciul cu Ivanovic, care n-a fost unul decisiv și era firesc să apară relaxare psihică după victoria împotriva Serenei Williams, mai ales că avea și asigurat primul loc în grupă. În condiții normale, ar fi fost o surpriză s-o bată sârboaica. Așa, însă, n-am fost foarte surprins că a pierdut, deși a jucat bine.

Semifinalele vor începe la ora 9:30 și vor fi transmise de Dolce sport, Dolce sport HD și Digi sport 2, cea a Simonei fiind programată de la ora 13:00.

Florin Silea

sursă foto: wtafinals.com / Getty Images