dr-mark-cavendishDupă ce Chris Hoy și Bradley Wiggins au fost făcuți Sir, a venit rândul altui ciclist britanic să primească o titulă. Este vorba despre Mark „Manxman” Cavendish, care a primit (în 5 noiembrie 2015) titlul onorific de Dr. din partea Univesității din Chester, instituție de învățământ fondată în 1839 cu statut de colegiu, din 2005 având statut universitar deplin, ocazie cu care numele i s-a schimbat din University College Chester în University of Chester.

Titlurile – 11 persoane au fost distinse – au fost înmânate de către Ducele de Westminster, rectorul Universității începând cu 2005 (gagiul se numește Gerald Cavendish Grosvenor – nu știu dacă e rudă cu ciclistul premiat – și este general-maior. Acum este în retragere și este multimiliardar, deținând Grosvenor Group. Sunday Times îl plasa anul trecut pe locul 3 al celor mai bogați briți, cu 27 de mld. de dolari.), Mark primind doctoratul în știință pentru contribuția la dezvoltarea ciclismului: „Mark Cavendish MBE will receive a Doctor of Science in recognition of his outstanding contribution to and accomplishments in the field of professional road and track cycling”, după cum scrie în siteul Universității.

Sprinterul a declarat: „I am honoured and feel very privileged to receive this from the University of Chester”.

Iată că după ce motociclismul se poate lăuda cu un doctor (Valentino Rossi, desigur), de-acum o poate face și ciclismul.

Florin Silea

sursă foto: Cyclingnews/ University of Chester