arnaud-demare-milan-san-remo-2016Tradiționala cursă ciclistă Milan – San Remo s-a încheiat cu o surpriză, fiind câștigată clar la sprint de către Arnaud Demare (FDJ), care i-a depășit clar pe Ben Swift (Team Sky) și Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) după 6:54:45 h de competiție marcată de căzături și chiar de o alunecare de teren care a impus schimbarea rutei în timpul cursei.

Nici finalul n-a fost altfel, sprinterul celor de la Etixx-Quick Step, Fernando Gaviria, căzând când mai erau circa 350 m, chiar în fața favoriților Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) și Carl Sagan (Tinkoff Team), care, în loc să accelereze au fost nevoiți să frâneze ca să-l poată ocoli, astfel că n-au mai avut nici o șansă la victorie.

Nici Nacer Bouhani n-a fost mai norocos, sprinterul de la Cofidis, Solutions Credits (fost coleg și rival al lui Demare anul trecut) având probleme cu lanțul în plin sprint, așa că a venit doar pe 4.

Pentru români ar fi demn de remarcat că Serghei Tvetcov, campionul național pe șosea, a fost într-o evadare formată la 14 kilometri de la start și prinsă când mai erau vreo 25 de kilometri din cei 291 de kilometri ai cursei din acest an. Tvetcov a renunțat când mai erau 30 de kilometri și a încheiat pe 155, la 14:25 min. de câștigător.

Astfel, după 25 de ani de la victoria lui Laurent Jalabert, un francez câștigă din nou această clasică.

Florin Silea

sursă foto: cyclingnews.com / Getty Images