guns-n-roses-siglaCeea ce părea puțin probabil, dar despre care se tot discuta, s-a întâmplat: reunirea Guns N’ Roses cu Axl Rose, Slash și  Duff McKagan! Știrea a fost puțin derutantă fiindcă Live Nation – producătorul și promotorul turneului Not In This Lifetime – a publicat-o în siteul propriu taman în 1 aprilie: „Following months of intense rumor, speculation and feverish excitement from rock music fans around the world, Guns N’ Roses confirmed today they will embark on a massive North American summer stadium tour as founder Axl Rose and former members, Slash and Duff McKagan regroup for what will be one of the century’s most anticipated musical events. The news follows their previously announced headlining dates at this year’s Coachella Music & Arts Festival.”

Am așteptat câteva zile ca să văd dacă e pe bune și e, fiind anunțate și datele concertelor, iar biletele s-au pus în vânzare. Deocamdată, doar pentru membrii Nightrain, clubul de fani oficial. Sunt două pachete oferite pentru a deveni membru, unul de 45 $, celălalt de 85 $. Indiferent de categoria fanului, în siteul formației se precizează că nu poate cumpăra decât maxim două bilete. Din 8 aprilie la bilete va avea acces și restul lumii, din siteul livenation.com.

Not In This Lifetime Tour debutează în 23 iunie la Detroit, va cuprinde 20 de localități și se va încheia în 22 august la San Diego.

Pentru fanii din Nightrain biletele costă în funcție de ce servicii și produse includ: 495 $, 625 $, 750 $ și 1750 $. Pachetul de 1750 $ prevede și o fotografie de grup pe scenă, dar nu cu vreunul dintre membrii formației. De altfel, nici unul dintre pachete nu oferă posibilitatea întâlnirii cu vreun membru al trupei, ci doar cu unele persoane din echipa de turneu.

guns-n-roses-concert-poster-troubadour-1-apr-2016În avanpremieră, formația (constituită în martie, 1985) a dat un concert chiar în 1 aprilie la Troubadour, în West Hollywood, clubul de noapte în care a susținut primul concert – de-a lungul timpului, clubul fiind deschis în 1957, au cântat acolo, printre alții: Elton John (primul concert în SUA, fiind prezentat de Neil Diamond, care și-a înregistrat acolo primul album live), Van Morrison, The Byrds, Fleetwood Mac, Rod Stewart, Bruce Springsteen, Liza Minnelli, Roberta Flack, Eagles și a fost descoperit actorul Steve Martin; în 1974 au fost dați afară din club regretații John Lennon și Harry Nilsson (cel care a făcut nemuritoare piesa Without You a celor de la Badfinger – aici e varianta originală, iar aici capodopera lui Nilsson) pentru că, fiind beți, au conturbat concertul duetului Smothers Brothers – și unde a fost descoperită de David Geffen, iar în 8 și 9 aprilie concertează în Las Vegas la T-Mobile Arena, în deschidere fiind Alice in Chains. Când am verificat eu, mai erau disponibile doar bilete la 350 $. În siteul formației scria că la ambele concerte s-au vândut biletele. Ce-i drept, până am avut acces la bilete a trebuit să aștept vreun minut din cauza traficului mare, după cum avertiza un mesaj din siteul respectiv.

Potrivit Wikipedia (că-n siteul trupei nu există informația), componența formației este în prezent:

  • Axl Rose – lead vocals, piano, keyboards (1985 – present)
  • Slash – lead guitar, backing vocals (1985 – 1996, 2016 – present)
  • Duff McKagan – bass guitar, backing vocals 1985 – 1997, 2016 – present)
  • Dizzy Reed – keyboards, piano, percussion, backing vocals (1990 – present)
  • Richard Fortus – rhythm and lead guitar, backing vocals (2001–present)
  • Frank Ferrer – drums (2006 – present)
  • Melissa Reese – synthesizers, keyboards, programming (2016 – present)

Acum, ținând cont că Live Nation nu doar organizează concerte, ci pe unele le și transmite live, sper să „scape” vreunul și cu Guns N’ Roses. Dacă vreți să vedeți programul concertelor live, nu căutați în siteul firmei, ci în siteul Yahoo!, prin intermediul căruia sunt transmise, adresa putând fi accesată dacă dați clic aici. Le puteți vedea gratis (nu știu dacă din toate țările, dar din România în mod sigur) și la calitate foarte bună. Concertele rămân online timp de 24 de ore după transmisia live. Cel puțin așa era anul trecut. Anul acesta n-am verificat.

Florin Silea

sursă foto: gunsnroses.com