vincenzo-nibali-tricou-roz-turul-italiei-2016În ciuda vremii, care nu a respectat ce-a zis ieri Manolo la Eurosport, ci a fost pe placul lui Horner, însorită, Vincenzo Nibali a luat Tricoul Roz după ce din nou a atacat, așa cum îi promisese ieri fostului lui coechipier de la Fassa Bortolo, Juan Antonio Flecha, actualmente comentator la Eurosport. Și de data aceasta Scarponi i-a dus trena în grupul Tricoului Roz, iar la câțiva kilometri după ce s-a desprins de fostul Tricou Roz, Esteban Chaves, și Alejandro Valverde l-a preluat Tanel Kangert, care fusese în evadare. Și el l-a mai dus câțiva kilometri, iar când au mai fost vreo 7 kilometri a plecat de unul singur și a pus un avans de 52 de secunde față de Chaves după o etapă câștigată din evadare de Rein Taaramäe, fost la Astana, acum estonianul fiind la Katiusha.

Printre primii care l-au felicitat pe Nibali a fost chiar mama lui Chaves, care aștepta la sosire, iar în momentul în care fiul ei a fost lăsat în spate i s-au înlăcrimat ochii și și-a pus ochelarii de soare.

Înainte de ultima etapă Nibali are avans de 52 de secunde față de Chaves (începuse etapa cu handicap de 40 de secunde) și e la 1:17 min. de Valverde, care l-a și felicitat. [S.F.D.]

sursă foto: captură de ecran