lucian-buteBute – dopat (vezi aici), Povetkin – dopat, Browne – dopat (vezi aici), Mayweather – încălcarea regulilor antidopaj (vezi aici), Șarapova – dopată. Mai trebuie ca Bolt să fie prins dopat. Cum, nu trebuie?! Bine, dacă nu trebuie, nu trebuie, asta e, ne mulțumim să știm că doar cei cu care șterge pe jos (Gatlin și Gay) au fost prinși dopați. El e curat ca Lacrima lui Ovidiu…

Uite-așa devine standard de egalitate a șanselor ciclismul din epoca lui Lance Armstrong. De ce? Fiindcă în zilele acelea – după cum s-a dovedit în zilele noastre – toți cei din frunte se dopau. Vorba lui Jan Urlich: Eu n-am înșelat pe nimeni fiindcă și ceilalți se dopau. Dar e bine că acum ciclismul e curat, atât doar, că nu poți câștiga dacă nu ești grav bolnav, după cum remarcau, pe bună dreptate, Emanuel Terzian (Manolo) și Andrei Comșa (Jean), comentatori la Eurosport. Situație pe care au remarcat-o și unii medici ai echipelor din ciclismul profesionist de vârf, care au și făcut propuneri WADA și UCI pentru a înăspri regulile în privința medicației. Deocamdată, fără succes.

Să vedem ce concurenți vor mai fi la Rio, ținând cont că retestările unor probe de la Olimpiada de la Beijing au dus la descoperirea a 31 de dopați, iar acum se așteaptă rezultatele pentru 250 de probe de la Olimpiada de la Londra (vezi aici).

Florin Silea

sursă foto: www.facebook.com/LucianBute