simona-halep-mutua-open-madrid-2016Chiar dacă fosta mare jucătoare de tenis Martina Navratilova este susținătoare declarată a Simone Halep, ea a mărturisit la BT Sport Europe că nu se aștepta ca Halep să joace atât de bine în finala Turneului Mutua de la Madrid împotriva slovacei Dominika Cibulkova, finală pe care a câștigat-o cu 6-2 6-4 după o oră și 20 de minute. Cred că Navratilova este mulțumită și pentru că i s-a îndeplinit dorința ca finala să fie mai echilibrată decât semifinalele. De altfel, deși o considera favorită pe Halep, ea a spus după semifinala cu Sam Stosur că Cibulkova are un joc asemănător cu al Simonei, ambele alergând foarte mult și lovind tare, și nu excludea o posibilă victorie a slovacei, pe care o considera mai tare psihic decât Simo. Până la urmă a avut dreptate Nigel Sears, fost și actual antrenor al Anei Ivanovici și socrul lui Andy Murray, care o dădea pe Halep favorită bazându-se pe faptul că victoria din semifinale îi va da un plus de încredere, ceea ce-i va îmbunătăți jocul în finală.

Halep putea câștiga mai ușor meciul dacă ar fi servit la fel de bine ca în meciul cu Stosur. Spre norocul ei, n-a avut debutul de meci greu, de carenadia-comaneci-simona-halep-mutua-open-madrid-2016 se temea Navratilova, ci a început meciul cu break și l-a încheiat cu as, reducând diferența în întâlnirile directe la 3-2. Astfel câștigă acest turneu din categoria Premier Mandatory, după ce acum 2 ani pierduse finala în fața Șarapovei. Acum ar urma să câștige și un turneu de Grand Slam, nu? Navratilova așa crede, văzând-o mare favorită la Paris, deși, „ținând cont că vorbim despre fete la acest nivel” nu exclude nici posibilitatea de-a pierde în turul al II-lea. De asemenea, ea a fost de părere că poate ar fi bine ca Halep să nu participe la Roma, dar este convinsă că va participa.

Pentru ca seara să fie perfectă, cea care a înmânat trofeele a fost Nadia Comăneci. Excelentă ideea lui Ion Țiriac, organizatorul turneului.

Florin Silea

sursă foto: capturi de ecran BT Sport Europe