Victoria unui român în finala probei de dublu masculin de la Turneul Mutua Madrid Open este mai sigură chiar – incredibil, dar așa e! – decât victoria Dream Teamului american de baschet la Olimpiada de la Barcelona. De ce? Păi, de-o parte și de alta a fileului se vor afla Horia Tecău și Florian Mergea, alături de partenerii lor: olandezul Jean-Julien Rojer, respectiv, indianul Rohan Bopanna. Cum ar veni, avem finala de la Turneul Campionilor de anul trecut.

Fiind mai multe competiții în desfășurare la nivel mondial, n-am văzut semifinala lui Tecău în care i-a eliminat cu 6-2 7-6 (la 3 în tiebreak) pe favoriții Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut (Fra), meciul durând o oră și 13 minute, dar am văzut-o pe cea a lui Mergea. Aproape pe toată, pentru că a început ploaia când era 5-5 în setul doi și 30-0 pe serviciul perechii româno-indiene. Când am revenit la meci era supertiebreak, iar perechea lui Mergea era condusă cu 6-3, parcă. Însă a revenit și a câștigat meciul cu Ivan Dodig (Cro) și Marcelor Melo (Bra) 7-5 6-7 (la 4) 12-10 după o oră și 42 de minute (fără a lua în calcul ploaia).

Acum, dacă e să ne luăm după capii de serie, perechea lui Tecău ar fi favorită fiindcă este cap de serie 3, în timp ce cea a lui Mergea este cap de serie 6. Însă în semifinale a fost viceversa, capii de serie 1 au fost eliminați de capii de serie 3, iar cei care erau cotați cu 6 i-au bătut pe cei cotați cu 4…

Acum, din punctul de vedere al privitorilor nepariori, important este ca meciul să fie bun.

Florin Silea